Slyšeli jste už o účincích hlemýždího slizu na pleť?

17.10.2018 \\ Krása

Pozitivní účinky hlemýždího slizu na pokožku znali již naši předkové, kteří si tento malý pleťový zázrak nemohli vynachválit pro jeho hojící, regenerační a hydratační schopnosti. I dnes se využívá v podobě alantoinu do množství produktů, aniž bychom to vůbec tušili, a pomáhá udržovat naši pokožku v dobré kondici. Mastmi z drcených šneků léčil své pacienty již Hippokrates. Dnes se samozřejmě kosmetické a medicínské produkty vyrábějí humánněji. Namísto šnečích těl odborníci využívají pouze jejich sliz, jež je skutečným zdrojem účinných látek. Obsahuje totiž alantoin, který pozitivně působí na pokožku zvenku i zevnitř, a to téměř okamžitě.

Oživení buněk

Šnečí sliz výrazným způsobem urychluje čas, který je potřebný k oživení buněk v pokožce. Regeneruje poškozenou a podrážděnou pleť a také pomáhá při odstranění stop po nadměrném letním opalování. Ruku na srdce, která z nás, ve snaze vypadat jako čokoláda, někdy nezapomněla na dostatečnou ochranu pokožky? Lidská kůže je přitom největším orgánem v těle, takže bychom se měli o její zdraví a krásu starat skutečně svědomitě.

Regenerace

Alantoin v kombinaci s čistou kyselinou hyaluronovou s nízkou molekulovou hmotností, a extrakty z černé orchideje, dokáže efektivně regenerovat pleť tak, že obnovuje její pružnost a objem. Toto spojení nabízí například i produkt pro všechny typy pleti HYALURMED Face Serum PRO. Sérum se postará o vyhlazení vrásek, vyplnění nepěkných jizev a pomůže i při léčbě akné.

Odstranění vrásek

Ptáte se jak? Tato trojice látek dokáže efektivně bojovat proti vzniku vrásek a zároveň redukovat už existující, v závislosti na jejich hloubce. Kombinace alantoinu, kyseliny hyaluronové a černé orchideje odstraní volné radikály kyslíku a účinně tak zpomaluje další stárnutí pleti. Pokožka nabírá na elasticitě, je viditelně hladší a pružnější bez nutnosti chirurgického zásahu. Stačí jen pravidelná a zejména včasná péče, která ji dokáže udržet dlouho krásnou a mladistvou.

S přibývajícími léty pleť ztrácí vlhkost a snižuje se produkce kyseliny hyaluronové, kterou je třeba dodávat zvenčí. Díky tomu se zachovají všechny ochranné a rehabilitační mechanismy v pokožce. Černá orchidej zase působí jako účinný antioxidant. Zabraňuje oxidaci a urychluje regeneraci pokožky, a to nejen v případě zralé pleti, ale i u mladších ročníků, které musí bojovat s nepříjemným akné.

Více informací naleznete na: www.pharmamkl.cz

Fotogalerie