Probuďte pleť k životu pomocí peelingu z Havlíkovy přírodní apotéky

16.10.2018 \\ Krása

Peeling je jednou ze základních metod, jak nejlépe odstraníme z naší pleti odumřelé kožní buňky. Umožníme tak pokožce volně dýchat a vstřebávat potřebnou výživu z pleťových krémů nebo olejíčků. S jakými druhy peelingů vůbec můžeme mít tu čest a které budou pro krásu naší pleti ty nejlepší?

Nejznámější mechanický peeling spočívá v „obrušování“ pleti, při němž se odstraňují nečistoty i odumřelé buňky. Na pomůcky jako je pemza či lufa však v případě obličeje zapomeňte! Mají ostré hrany a jsou hrubé, takže byste s jejich používáním mohly poničit i zdravé buňky. Aby pleť nebyla podrážděná a začervenalá, je potřeba zvolit peeling s jemnými zrníčky. I ta však mohou vadit majitelkám citlivé  a suché pleti, mechanický peeling je tak vhodný především pro ženy s mastnější pletí.

Další variantou je chemický peeling, který spočívá v odstranění svrchní vrstvy kůže (neboli exfoliaci), pod níž se odkryje nová jemná pleť bez vad. Nanesení agresivních kyselin však může narušit mezibuněčnou vazbu – následkem bude opět poničení pokožky a její zčervenání.

Jako nejlepší se dozajista jeví enzymatický peeling, který je vhodný i pro velmi citlivou pleť. Pokožka s věkem ztrácí schopnost obnovovat buňky a enzymy, které způsobují loupání pokožky, se produkují méně. Na pleti se tak hromadí šupinky, které viditelně narušují vzhled obličeje, vysušují pokožku a zapříčiňují rychlejší stárnutí. Enzymatický peeling obsahuje bioaktivní enzymy získané z ovocných kyselin, které šetrně odstraňují odumřelé kožní buňky, důkladně čistí póry a navrací pleti přirozenou hydrataci.

Protože v Havlíkově přírodní apotéce věříme v sílu přírody, vyvinuli jsme pro vás šetrný enzymatický peeling Porcelánová panenka, s nímž bude vaše pleť jako ze škatulky. Přítomná aktivní látka Peelmoist s obsahem enzymu papain se postará jak o „požírání“ odumřelých buněk, tak i narušení vazeb mezi buňkami, díky čemuž z pokožky odstraní suché šupinky. Přípravek navíc obsahuje zvláčňující látky přirozeně se vyskytující v pokožce, díky nimž se pokožka zjemňuje, vyživuje a hydratuje. Tato něžná varianta peelingu vhodná pro všechny typy pleti vám neuškodí mechanicky ani chemicky, výsledkem bude jen hebká pleť plná života!

Tip: Aplikaci doporučujeme provádět večer. Po peelingu totiž není dobré vystavovat pleť přímému slunečnímu záření. Jelikož je při ošetření odstraněna vrstva pokožky, mohly by se na vašem obličeji vytvořit nevzhledné flíčky. Zpočátku užívání peelingu se může dostavit lehké štípání a menší zarudnutí pokožky, které však při dalším použití zmizí.

Více informací naleznete na www.havlikovaapoteka.cz

Fotogalerie