Noc, kdy má být nevěra odpuštěna a políbení pod třešní!

30.04.2017 \\ Lifestyle

Noc z 30. dubna na 1. května je již po staletí zkouškou věrnosti, ale pokud se nedodrží, tak v tento den má být odpuštěno, pokud se bez následků obejde. Je to prý i ten nejlepší den pro zasvěcení do tajů milování. Dnešní noci se přičítají mimořádné magické vlivy. Staví se máje, přeskakují očistné ohně, nad vrata či dveře se umisťuje černobýl nebo ratolest lípy. Ochranný efekt je posílen, když se vchod pokropí svěcenou vodou.

V podvečer 30. dubna se milenci vydávali do lesů, a pokud se vzájemně obdarovali věncem z březového proutí, měli jakési právo započít milostné hry v nových vztazích a beztrestně se navzájem zasvěcovat do tajů lásky.

Tento den byl také uznán jako den sňatkových reklamací, kdy mohly být rozvedeny ty páry, které vstoupily do manželství okolo srpna předchozího roku. Proti těmto rozvodům nebylo žádné dovolání. V tento den měli právo odložit snubní prsteny i starší manželé a zapomenout v tuto jedinou noc v roce na své závazky. My už známe jen nezbytné políbení rozkvetlým stromem na v první májový den.

Žena políbena na prvního máje pod rozkvetlou třešní, zůstane po celý rok krásná. Nezadané dámy by měly za svítání vyjít do přírody a pod břízou si položit ruku na srdce a požádat Venuši o seslání lásky a věřit, že jejich přání bude vyslyšeno.