Herpes vždy varuje, že se v těle něco děje!

23.09.2018 \\ Zdraví

Herpes, česky opar, je jedním z nejrozšířenějších infekčních onemocnění, kterých si mnohdy nedá nevšimnout. Jeho virus HSV-1 nosí v těle více jak 85% populace, přibližně třetina z nich přitom na opary pravidelně trpí. Jak toto nepříjemné onemocnění vzniká a existuje vůbec způsob, jak se mu vyvarovat?

U postižených se opar obvykle vyskytuje v oblasti rtů, na bradě či nose. První infekce přichází nejčastěji již v dětském věku, kdy probíhá bez symptomů. Následně virus přetrvává v nervových buňkách a po čase propukne v podobě svědících a mokvavých puchýřků. Přestože tento typ viru většinou nezanechává jizvy, jde o velmi nepříjemné a vysoce infekční onemocnění. Těžký průběh nemoci může mít i vážné komplikace, jako jsou závažné záněty mozkových blan a mozku.

A jak vlastně k opětovnému vzniku oparu dochází? Spouštěcím mechanismem bývá zpravidla oslabení organismu, které ve většině případů souvisí s psychickou zátěží. Je to tedy především stres, ale také hormonální výkyvy při menstruaci či v těhotenství, jež virus aktivují a pomohou mu přestěhovat se z nervových buněk na povrch těla. Na vině může být mimo jiné i nachlazení, výraznější fyzická zátěž či nadměrné slunění.

Přestože je herpes velmi neestetický, neměli bychom jeho přítomnost řešit pouze povrchově, ale zamyslet se i nad tím, zda ve svém životě neděláme něco špatně. Jako první je třeba přehodnotit náš jídelníček, který by neměl obsahovat L-arginin, jenž dle studií napomáhá ke vzniku oparů. Tato aminokyselina se vyskytuje především v ořeších a čokoládě, ale také těstovinách, želatině, pšenici a dokonce i v růžičkové kapustě. Doplnit bychom naopak měli lyzin, který má schopnost vznik oparu potlačit.

Zajistit dostatečný přísun této aminokyseliny je však poněkud složité, jelikož se vyskytuje jen v některých potravinách a navíc se vytrácí s tepelnou úpravou. Skvělým pomocníkem v šetrném boji proti herpetickým infekcím je proto ideální doplněk stravy L-Lysine od PureCaps, jenž dokáže tlumit transportní mechanismus argininu v buňkách a tím zamezit rozmnožování viru. Přípravek neobsahuje žádné přidané chemické látky, lepek, laktózu ani fruktózu a s jeho pomocí můžeme nepříjemné obtíže vyřešit, aniž bychom se citlivého oparu dotýkali.

Více informací: www.a2c.cz

-mh-

 

Fotogalerie