Padla první klapka k velkofilmu Jan Žižka, který má rozpočet půl miliardy!

18.09.2018 \\ Magazín

Režisér a producent Petr Jákl začíná psát novou historii české kinematografie. Měl jako první totiž tu čest a milou povinnost sezvat do Prahy na tiskovou konferenci konanou k velkofilmu Jan Žižka světové herecké hvězdy rovnou ze tří kontinentů. Běžná praxe hollywoodských a velkých zahraničních produkcí, avšak v našich končinách naprosto nevídaná záležitost, stejně jako rozpočet, který se vyšplhal na půl miliardy.

Z Ameriky přiletěl Ben Foster, který ztvární Jana Žižku. Z Německa přicestoval Til Sweiger, a ten si zahraje Rožmberka. Hvězda z Letopisů Narnie William Moseley přiletěl z Anglie a uvidíme ho v roli Jaroslava, bratra Jana Žižky. Pánskou sestavu doplnila australská herečka Sophie Lowe, která bude hrát Kateřinu, ale ke komu bude patřit, nebylo zatím ještě prozrazeno, i když asi už všichni tušíme. O poznání blíže to měl Marek Vašut a  stejně na tom byl i Jan Budař.

Vtipně pánové komentovali to, že vlastně všichni pošilhávali po postavě hlavního hrdiny, přesto je producent a režisér Petr Jákl dokázal přesvědčit o jejich jedinečnosti pro roli, ve které je on vnímá nejlépe. „Vždycky se snažím vybírat konkrétní herce nejen podle toho, jak jsou známí, ale hlavně podle toho, jak se mi hodí do filmu. Til je skvělý herec a dokáže dokonale ztvárnit charakter, který od této role očekávám. Výborně jsme si rozuměli už po telefonu a já jsem se tak jenom ujistil v tom, že to chápe úplně stejně jako já. A to je pro mě to nejdůležitější,“ komentoval výběr hereckých hvězd Petr Jákl.

Osm let jeho intenzivních příprav, odhodlání a nekončících vyjednávání bude korunováno úspěchem, dnes padla první klapka filmu.

Fotogalerie