Jakub Vaňas se vydal za muzikou svojí vlastní cestou

16.09.2018 \\ Magazín

Mladý a pohledný zpěvák Jakub Vaňas, idol dívčích srdcí, je obdařený mnoha talenty. Hrává s písničkářkou Kateřinou Marií Tichou na bicí, v jiném hudebním uskupení hraje na kytaru a občas si zahraje se středověkou kapelou na loutnu. Bez jakéhokoli přehánění ho můžeme představit jako multiinstrumentalistu zpívajícího ve své oblíbené kapele, do které se, jak on sám říká, dostal přímo z publika.

Top Dream Company poslouchal dobrých 5 let před tím, než sám stanul na pódiu a stal se nedílnou součástí tohoto uskupení. Na všechny nástroje se učil sám. Nikdy nechodil ani na zpěv. Jaké rozhodnutí za tím stálo? „Sestra je o pět let starší a chodila na klavír a strašně vždy brečela, že se musí učit nauku, tak si naši řekli, že když to Markétu tak štvalo, tak Kubíka tam nedáme,“ prozradil rozesmátý zpěvák, který si našel svoji vlastní cestu k muzice.

Na gymnáziu měl nejraději jazyky, rok strávil v Pittsburghu, kde v rámci studentského programu navštěvoval střední školu. Bydlel v tamní rodině a i tady se uplatnil jako zpěvák v kapele svého dočasného bratra. Angličtinu má rozhodně pod kůží. Skvělá výslovnost a navíc výborné frázování jej posunuje mezi TOP interprety zpívající v angličtině.

A kde můžete Jakuba a kapelu v blízké době slyšet „naživo“? Top Dream Company oslaví společně s DJ Roxtarem 14 let kariéry. Naprosto mimořádný funky mejdan se bude konat již 27. září v Lucerna Music Baru v Praze. Těšit se můžete na zbrusu novou show,  ale i nové songy  a samozřejmě uslyšíte a uvidíte i několik skvělých hostů.

Klikni: TOP DREAM COMPANY - So Dance

Fotogalerie