GOLF S NADĚJÍ vybral pro Nadační fond Kapka naděje přes půl milionu

27.08.2018 \\ Magazín

Hokejový tým hvězd HC Olymp Praha uspořádal 21. 8. 2018 společně s Karlštejn golf resortem skvělou akci s názvem GOLF S NADĚJÍ. Na akci dorazil i Jaromír Jágr a mnoho dalších sportovních hvězd. Finanční výtěžek z golfového turnaje a dražby exkluzivních předmětů, přinesl pro Nadační fond Kapka naděje 526.000 Kč.

Speciálním hostem byl Jaromír Jágr, kterému byla na golfovém turnaji připravena pocta za to, jak celý život excelentně reprezentuje Českou republiku. „Byl jsem moc mile překvapen, že pro mě Martin Dejdar a jeho tým z HC Olympu připravili tak hezké překvapení. Opravdu jsem to nečekal a děkuji jim za to, “ potvrdil náš nejslavnější hokejista. Do dražby, která byla v rámci akce GOLF S NADĚJÍ, Jakub Vrána (hokejový útočník, který s týmem Washington Capitals v NHL letos vyhrál Stanley Cup), věnoval své rukavice, hokejový dres přinesl i David Pastrňák, přezdívaný Pasta (hokejový útočník Boston Bruins v NHL), obraz znázorňující Dominika Haška věnoval herec Jiří Lábus a hokejku i dres Jaromíra Jágra, který věnoval Martin Dejdar. Podepsaný dres se dokonce vydražil za nejvyšší částku, a to 50.000 Kč. „Dražby nemám moc rád, ale pokud jsou v ní opravdu hodnotné věci, úspěch bývá jednoznačný,“ pochvaloval si herec Martin Dejdar, který za velkého přispění manželky Daniely, celou akci vymyslel.

„Přemýšleli jsme doma, jak uctít nejen datum 21. 8. a rok 1968, ale i Jaromíra Jágra, který na drese nosí číslo 68,“ dodal Dejdar. Symbolika tohoto čísla je nepřehlédnutelná. Jako malý Jaromír Jágr sice oblékal dres číslo 4, pak na Kladně oblékl dres s číslem 15 a při prvním startu na MS oblékl číslo 22. Přesto po listopadové revoluci měl na helmě nalepené číslo 68. „Tato číslice je se mnou spojená spíše s pražským jarem, když ruská vojska vtrhla do Československa a okupovala ho. Volba tohoto čísla na můj dres, byla vyjádřením odporu proti komunistům. Navíc politicky stíháni byli oba dědové, které pak zavřeli a v tomto roce mi i jeden z nich zemřel,“ vysvětlil hlavní důvody volby číslovky 68, kterou hrdě na svém dresu nosí od roku 1990.

Na poctu nejslavnějšímu českému hokejistovi, dal herec Martin Dejdar celou hlavní budovu golfového resortu vyzdobit dresy. Nakonec i podobiznu Jágra i s tanky, nechal zvěčnit na velkoformátový obraz. „Moc mě to všechno tady dojalo. Vážím si toho,“ dodal na závěr Jaromír Jágr, který si prý obraz pověsí doma na čestné místo.

Na Golfovém hřišti na Karlštejně se pak sice Jaromíra Jágra s golfovou holý neproháněl, jelikož spěchal na zápas do Kladna, přesto se to na zeleném trávníku hemžilo nejednou slavnou hokejovou či fotbalovou tváří, jako je Jiří Hrdina, Dominik Hašek, David Pastrňák, Jaroslav Špaček, Martin Straka, Milan Tichý, Jakub Vrána, zpěvák Sagvan Tofi a mnoho dalších. Golfový turnaj, který začínal jako Kanon start, nakonec vyhrál ve velké konkurenci Horst Siegl, Petr Kouba, Vladimír Šmicer a Milan Velek.

Dalšími hvězdami, které se do charitativní akce zapojili a tím i přispěli na Kapku Naděje, byli hudebník Ondřej Soukup, zpěvačka Lucia Šoralová, bavič Milan Knor, herec David Suchařípa, herec Pavel Nečas, producent Kryštof Mucha a mnoho dalších. „Jsem nadšená, částku, kterou jsme pro Kapku získali, nikdo nečekal,“ přiznala Vendula Pizingerová, prezidentka nadačního fondu Kapka naděje.

Foto a informace poskytla Jana Fikotová

Fotogalerie