Jitka Molavcová rozjela úspěšné šansonové turné!

28.08.2018 \\ Koncerty/Festivaly

Proslulá zpěvačka a herečka Jitka Molavcová, jež se do povědomí posluchačů a diváků vryla mnoha hity, filmovými i pohádkovými rolemi a především působením v divadle Semafor, se poprvé ve své profesní dráze představuje s vlastním recitálovým projektem.

„Splnila jsem si dávný se“, prozrazuje sympatická zpěvačka a dodává, že ji na turné doprovází skvělý klavírista Petr Ožana. „Věci jsou, jak mají být… V době, kdy jsem o svém recitálu začala pracovat, se mi ozval Petr Ožana s tím, zda bych si s ním nechtěla zazpívat. Ví, že mám ráda šansony, poezii a humor… Moc ráda jsem na jeho nabídku kývla a rovnou mu řekla o tom, co chystám! Teď už máme za sebou již několik měst a jsem velmi spokojená s tím, jak publikum můj komorní recitál přijalo“, neskrývá radost Jitka Molavcová, jejíž turné je teprve v začátcích, a tak se do šansonů v jejím podání můžete ještě zaposlouchat v těchto městech:

1.9. Karlštejn - 19 hodin
22.9. Prostějov - klub DUHA - 19 hodin
30.9. Praha, Malostranská beseda - 15.30 hodin
1.11. Sedlčany - komorní sál - 19.30 hodin
6.11.  Karlovy Vary, Thermal -  komorní sál - 19.00 hodin
26.11. Česky Krumlov, Koncertní sál ZUŠ – 18.00 hodin

Co možná o Jitce Molavcové nevíte…

Herečka, zpěvačka, absolventka grafické školy, instrumentalistka, která nehraje jen na kytaru a saxofon, ale i na středověké hudební nástroje  jako je psalterium, kantele, trumšajt, loutnu či lyru. To, že zpívá, o ní všichni víme, ale že recituje v latině, francouzštině, němčině, galštině. Je činná též literárně v oblasti tvorby pro děti. Její pohádky se dostaly do výběru Nejkrásnější české pohádky historie.
Vyhrála celostátní pěveckou soutěž TALENT 70 a od téhož roku působí v divadle SEMAFOR, kde se po čase stala nezaměnitelnou partnerkou Jiřího Suchého. Spolupracuje s televizí, rozhlasem a filmem, natočila více než stovku gramofonových snímků. V roce 1990 byla poctěna cenou V. Buriana – jako nejlepší komička roku… Nastudovala zajímavé, náročné projekty čerpající především z kulturního bohatství středověku; sem patří i vynikající výkon v roli Smrti v disputaci Jana ze Žatce Oráč a smrt. Za tuto roli byla navržena na cenu Thalie. Uznání získala i spoluprací s Janáčkovým kvartetem na hudebně literárním projektu Důvěrné listy Leoše Janáčka. V roce 1997 byla oceněna za uměleckou tvůrčí činnost Cennou MASARYKOVY AKADEMIE UMĚNÍ. Proslulé se stalo její účinkování v hlavní roli Hello, Dolly! v Hudebním divadle Karlín. Za tuto roli byla oceněna cenou Thalie. Pro Národní divadlo v Praze nastudovala pod vedením režiséra Miloše Formana roli ,,Tety z Liverpoolu“ v jazzové opeře Dobře placená procházka. V roce 2013 byla vyznamenána za tvůrčí přínos pro děti a mládež na mezinárodním filmovém festivalu ve Zlíně. Je výraznou hereckou osobností se smyslem pro komediální projev, který je v každé době vzácností.

Více informací zde: http://www.jitkamolavcova.cz/

Zdroj: Helena Váňová

Fotogalerie