Dražba, na kterou se jen tak nedá zapomenout!

24.04.2017 \\ Kultura

Charitativní dražba nemusí být vůbec nudná! O tom se přesvědčili všichni, kdo přišli 12. dubna do Hilton Prague Old Town a takové jedné se zúčastnili.

Aukci ve prospěch spolku Integrace 3P, z.s. předcházel workshop s jedinečnou atmosférou, kdy známé osobnosti a hosté pomalovali židličky. Odborného dohledu se ujal Peter Herel a žádaná malířka z Podkrkonoší Pavlína Gardianová, která se pokusila naprosto souznít s přítomnými a být jen jejich prodlouženou rukou. Z Bratislavy přijela herečka Anička Šišková, která se spojila s choreografkou a herečkou Andreou Strakovou. Operní pěvkyně Pavlína Senič přišla se svými seniorkami, kterým se věnuje v projektech spolku. Dorazila také herečka Michaela Dolinová a pozor, její odpočívající kočka na židličce patřila mezi nejlépe vydražené. Nechyběla ani herečka Petra Špindlerová. Zapomenout nesmíme na zpěvačku Dagmar Herzánovou a známého floristu Pavla Hrušku. Pomoc dobré věci přišla také Ollii Roučková, jezdec stáje Procamping Racing team a ambasadorka značek Mogul, Big Shock, Lamax, Fit Pro a Lazzer. Z Plzně přijel všechny podpořit moderátor Petr Jančařík. Štětce se chopil také Tomáš Pik, protagonista filmu Miluj mě, jestli to dokážeš. S nadšením a velmi aktivně se zúčastnili také zástupci našeho hostitele Hilton Prague Old Town.

Díky volbě a ochotě skvělého licitátora měla spád a pěkně procvičila i bránice všech přítomných. Pohotový Karel Voříšek byl navíc vtipný a z dražby udělal naprosto výjimečnou společenskou událost. To, co se tam vše dělo, tak to je opravdu na dlouhé vyprávění a některé licitace se už nikdy nedají zopakovat. Třeba ta, kdy Pavel Hruška vydražil celý tým Ollie Roučkové. Ta, aby se cena pohnula, přidala ke svému závodnímu Mogul racing dress, který na sebe váže Mistrovskou historii, olej do motorů. Pavel Hruška bez velkého zaváhání přihodil. Ollie se rozhodla, že by se částka ještě mohla zvýšit, tak nabídla jako bonus svého mechanika Daniela Zelenku a pokračovalo to ještě dále. A výsledek? Na zahradu Pavla Hrušky odjede Ollie, její mechanik, ale také fotograf týmu Tomáš Prachař a kuchařka Aneta. „Nečekala jsem, že se cena vyšplhá tak vysoko, a moc bych chtěla poděkovat celému mému závodnímu teamu, který se zapojil do dražby a nechal se ochotně prodat. Ač zprvu byly obavy, nyní se všichni těšíme na brigádu na zahradě u pana Hrušky,“ prozradila Ollie.

Malým dárkem pro všechny přítomné bylo vystoupení Dagmar Herzánové, která v současné době nejvíce inklinuje k jazzu a nezapomenutelné Pavlíny Senič, oblíbené české operní pěvkyni, která je mimo jiné ředitelkou projektů spolku Integrace 3P. Uznání a nekonečný potlesk, to byla jedna rovina a ta druhá – smích od začátku až do konce, i když tečkou bylo pár slz od radosti, protože takový výsledek zakladatelky nečekaly. Finální částka se vyšplhala na úžasných 100 tisíc korun. Musíme nezbytně poděkovat také našemu hostiteli Hilton Prague Old Town, který přispěl všemi možnými způsoby, aby byli hosté spokojení a přispěl také nemalou částkou k tam skvělému výsledku aukce.

Velké poděkování letí také za fotografem Ivanem Králem, který věnoval do aukce fotografii Zjevení. Skutečně velký zájem byl o kresby Jiřího Černého a ti, kterým se nepodařilo vydražit ani jedno z jeho děl, bylo přislíbeno, že spolek velice brzy připraví setkání právě s ním v rámci projektů Kavárnička.

Dražba by však nebyla dražbou, kdyby nás nepoctili svoji návštěvou naši dražitelé, kterým musíme z celého srdce poděkovat.

„Našim partnerům moc děkujeme a vážíme si jejich vstřícnosti,“ s pokorou poděkovala Pavlína Senič společně s předsedkyní spolku Lenkou Žáčkovou. A kdo mezi ně patří? Ekofarma Javorník Štítná, Hilton Prague Old Town, společnost Plastia, Italská domácnost, Pavla Trpálková, Radomil Sláma, Jindřich Frýdl EXPOS Praha, Pavlína Hozová, manželé Štembergovi, Marcela Nevšímalová

Výtěžek bude spolkem Integrace 3P, z. s. použit na realizaci projektů a nezbytných nákladů:  Spojte se s rodinou na dálku, jehož patronkou je Pavlína Senič, Ženy nestárnou, ale vyzrávají a také ve prospěch projektu Včasný záchyt Alzheimerovy nemoci – kvalitnější cesta životem.

Foto: Felix Pašek a Zuzka Zuzana Podolska

Fotogalerie