Stanley Cup a Michala Kempného si užili i bubeníci Groove Army!

21.07.2018 \\ Magazín

Před pár dny do Čech dorazil Stanley Cup s Michalem Kepným, který se jej dočkal po přestupu z Chicaga do Washingtonu.. Tatínek úspěšného hokejisty pořádal v rodném Hodoníně a pak i v Brně velkolepé přivítání. Na pražském MS v hokeji mu padli do noty bubeníci z Groove Army v čele s Tokhim a pak už byl jen krůček k tomu, aby si tahle bubenická parta zabubnovala na tak významné události jako je návštěva Stanley Cupu.

O tom, že Groove Army jsou na sportovních akcích jako doma, není pochyb. Díky bubnům se navodí nepopsatelná atmosféra, závodníkům se zvýší adrenalin a fanoušci mají chuť skákat, tančit a jásat. „Sportovní akce jsou super, protože máme možnost oslovit i lidi z úplně jiné skupiny. Někdy jsou to pak i naši fanoušci, co by na festival, nebo koncert nikdy nepřišli, ale na základě setkání na sportovní akci nás potom sledují a podporují,“ vysvětluje Tokhi, lídr a zakladatel Groove Army.

Jeden z fanoušků na sociální síti popsal atmosféru na hokejovém zápase velmi výstižně: „Když hokejisté vyrazili z šaten na led mezi rozestavěnými bubeníky, měl jsem husí kůži snad úplně všude.“ A o tom to je!

„Samotné hráče ta atmosféra doslova nakopne, stadiony to většinou ještě samy výborně akusticky nesou, takže je to opravdu atmosféra jak na nějakých gladiátorských zápasech. Samozřejmě, lidi tam nejdou primárně na nás, ale o to víc jsou překvapeni, nikdy nic podobného třeba neviděli, neslyšeli a nezažili,“ popisuje atmosféru sportovních utkání přední český bubeník.

O tom, že si Tokhi a Groov Army odnášejí z takových akcí skvělé zážitky není pochyb. Tokhi je navíc sportovec, do dnes hraje aktivně fotbal a fandí hokeji, proto je pro něj velký zážitek bubnovat na zápasech fotbalové reprezentace nebo právě na uvítání takové trofeje jako je Stanley Cup. A když si na legendární pohár mohou s kapelou ještě sáhnout… „Dostaneme se na místa, kde by chtěl být každý sportovní fanda, hrajeme u toho na buben a ještě nám lidi tleskají. Je to super,“ uzavírá sympatický hudebník.

Zdroj a foto: K. Fingralová/Tokhi & the Groove Army

Fotogalerie