Nepříjemné gynekologické problémy trápí každou z nás. Zatočte s nimi!

04.07.2018 \\ Zdraví

Gynekologické problémy zažila ve svém životě jistě každá žena. Ať už nás trápí nejrůznější infekce nebo záněty, vždy jde o velmi nepříjemné komplikace, jejichž příčiny mohou být různé. Často se jedná o pouhý stres, ale může jít také o nerovnováhu hormonů, která většinou nastává po vážné nemoci. Je ale potřeba pokaždé navštívit lékaře nebo se lze některých problémů zbavit sama z pohodlí domova?

Každý z nás chybuje a velké procento žen dělá chyby právě v péči o sebe sama. Za některými gynekologickými nepříjemnostmi stojí právě nevhodná životospráva, špatná hygiena, psychická nepohoda nebo i rizikový sexuální život. Pokud děláme něco špatně, záněty, bakterie a kvasinky mají v našem těle spoustu prostoru a dokáží nás pořádně potrápit. Jsou samozřejmě i situace, se kterými nic nezmůžeme. Za všech okolností bychom měly dbát na pravidelné gynekologické prohlídky, které dokáží podchytit většinu komplikací v zárodku.

To, co nás ženy trápí asi nejvíce a proč nejčastěji vyhledáváme pomoc gynekologa, jsou nejrůznější záněty. Tyto civilizační choroby postihují všechny věkové kategorie a za jejich vznikem stojí bakterie, paraziti nebo viry, které se rozmnoží v důsledku oslabené imunity, neprodyšného umělého spodního prádla, častého střídání sexuálních partnerů, vlhkého prostředí nebo třeba i léčby antibiotiky. Nepříjemný výtok a svědění je možné zahnat volně prodejnými vaginálními čípky a krémy, s jejichž užíváním vám poradí lékárník. Při přetrvávajících potížích nebo jejich navracení byste však měla navštívit svého gynekologa.

Neméně otravnou záležitostí je vaginální mykóza, se kterou se jednou za život setkává většina žen. Když se v ženském organismu přemnoží kvasinka zvaná Candida albicans, začne nás trápit nepříjemné pálení a bělavý, nezapáchající výtok. I tyto potíže se můžete pokusit vyléčit vlastní silou - antimykotiky volně dostupnými v lékárnách. Když se však přidá bolest v podbřišku nebo bedrech, pálení při močení či nevolnost, okamžitě zamiřte k lékaři. Mohlo by jít o zánět vaječníků nebo vejcovodů, jehož neléčení může v krajních případech způsobit neplodnost nebo zvýšit riziko mimoděložního těhotenství.

Pokud vás trápí intimní diskomfort jako je pocit suchosti, svědění nebo podráždění, můžete vyzkoušet také vaginální čípky Femiglucan s obsahem beta glucan, sodné soli kyseliny hyaluronové. Zvolená kombinace látek v čípcích pomáhá vytvářet a obnovovat přirozené vaginální kultury, zajišťuje přirozenou vlhkost a snižuje riziko intimních důsledků stresu, onemocnění nebo užívání antibiotik na ženské zdraví. Femiglucan je vhodný pro ženy a dívky od 10 let a doporučuje se užívat po dobu trvání komplikací. Záchranou jistě bude pro ženy s opakovanými problémy, protože je možné užívat ho i po skončení příznaků, čímž lze docílit dlouhodobějšího účinku.

FEMIGLUCAN

10 čípků

Složení:

250 mg beta glucanu z Hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus), mikronizovaný

20 mg sodné soli kyseliny hyaluronové (hyaluronan sodný).

Další látky:

tukový základ, Aerosil

235 Kč

Více informací naleznete na:www.enatures.cz

Fotogalerie