Martin Maxa maká jako šroub a navíc mu není ani jedno, co se děje v jeho okolo

29.06.2018 \\ Magazín

Celá řada umělců, která se pustila do obchodních aktivit, dříve či později zkrachovala. Najdou se ovšem i výjimky. Že je zdatným podnikatelem například zpěvák a malíř Martin Maxa není žádné tajemství. Mnozí si určitě pamatují, že než se začal profesionálně věnovat hudbě, provozoval několik úspěšných restaurací a klubů. Teď ale zašel ještě dál. V Roudnici nad Labem vlastní totiž Martin hned několik nemovitostí, de facto celou jednu ulici v centru tohoto malebného městečka. A v tomto komplexu se rozhodl vybudovat hotel, který staví doslova vlastníma rukama.

Jako řemeslník je prý velice zarputilý a ve dnech, kdy nemá koncert, stráví na stavbě v montérkách klidně i dvanáct hodin. „Po náročné operaci páteře, kterou jsem podstoupil v prosinci, jsem už zase v pořádku a fyzická zátěž mi nedělá problém,“ prozradil Martin.

Poněvadž si ale uvědomuje, že zdraví má jen jedno, neváhal se, společně s dalším místním usedlíkem Michalem Horáčkem, zapojit do protestů proti zrušení roudnické nemocnice. „Bohužel se nemohu zbavit dojmu, že za současnými problémy stojí opět jenom peníze a zákulisní machinace. Doufám ale, že tato demonstrace, společně s dalšími formami protestů, přinese kýžený efekt a naše kvalitně fungující nemocnice zůstane zachována a v dobrých rukou,“ povzbudil Martin Maxa z pódia několik stovek svých protestujících sousedů, kteří jeho slova ocenili bouřlivým potleskem.

Pokud jde o Martinův hotel, tam naštěstí zákulisní praktiky a komplikace nehrozí, jelikož vše je pouze na něm. „Je to tak. Vnitřní dispozice, vybavení i design jsem si vymyslel sám a všechno to realizuju doslova vlastnoručně, jen s několika pomocníky. Naštěstí mi ještě utkvěly v hlavě dostatečné matematické znalosti, abych zvládnul spočítat sklon střechy a podobně. Krom toho vynášení cihel a dlažby do patra je skvělé kardio cvičení,“ směje se Martin.

-zm-

Fotogalerie