Charouz Racing System boduje: Delétraz druhý, Fuoco dvakrát těsně pod pódiem

25.06.2018 \\ Sport

Štípněte mě, ať se probudím! To si klidně může říkat český motoristický fanoušek při pohledu na výsledkové listiny posledních dvou závodů Formule 2. Historicky první česká stáj v tomto seriálu získala v před měsícem Monaku zlatý double, teď oba její jezdci zářili i ve Francii. Takový bodový přísun si snad u Charouz Racing System nepředstavovali ani v nejsladších snech. I když, kdo ví...

Charouz Racing System má za sebou další úspěšný víkend FIA Formule 2. Poblíž městečka Le Castellet si ostruhy vysloužili oba jezdci. Antonio Fuoco dojel dvakrát čtvrtý, Louis Delétraz přidal k šesté příčce ze soboty parádní druhou v nedělním sprintu. Švýcar tak pro Charouz Racing System vyjel už třetí pódium v letošní sezóně, což je na nováčka fantastický počin. Navíc to znamená, že český tým se posunul na průběžné páté místo!

I když Antonio Fuoco tentokrát k triumfu z Monaka stupně vítězů nepřidal, přesto přesvědčil o svém výjimečném talentu. Pilot juniorské akademie Ferrari se v sobotu probojoval ze sedmnáctého místa (kvůli penalizaci musel absolvovat trest v boxech) až na čtvrté. Jakoby se vyžíval v těžkých podmínkách, které na okruhu Paula Ricarda vládly. Totéž však platilo i pro Delétraze, který dojel jen kousek za ním.

Tyto výsledky znamenaly, že Louis si do sprintu vyjel třetí místo na startovním roštu, Antonio šel z místa pátého na tentokrát suchou, 5,84 kilometru dlouhou trať. Delétraz se hned v první zatáčce dostal o místo dopředu a i když v průběhu závodu dokonce dlouho vedl, ale kvůli problémům s pneumatikami skončil nakonec druhý, pomyslné stříbro je další parádní úspěch nejen jeho, ale i české stáje. Tím spíš, že si počínal jako zkušený mazák, když v závěru odolával tlaku soupeřů. 

Skvělý víkend Charouz Racing System jistil dalším čtvrtým místem Fuoco. Ten si dokonale vyzkoušel, jaké to je být v pozici kořisti i lovce. Nejdřív se skvěle udržel pátý před nepříjemně dotírajícím Sette-Camarou, aby se pak výborným manévrem dostal před Latifiho.

SOBOTNÍ ZÁVOD

Antonio Fuoco
Pořadí na startu: 15. místo

Konečné umístění: 4. místo

Nejrychlejší kolo: 1:48.480

Louis Delétraz
Pořadí na startu: 9. místo

Konečné umístění: 6. místo

Nejrychlejší kolo: 1:48.946

NEDĚLNÍ SPRINT

Antonio Fuoco
Pořadí na startu: 5. místo

Konečné umístění: 4. místo

Nejrychlejší kolo: 1:49.506

Louis Delétraz

Pořadí na startu: 3. místo

Konečné umístění: 2. místo

Nejrychlejší kolo: 1:49.404

Majitel týmu, Antonín Charouz, řekl: „Je to další fantastický víkend Formule 2. Jako nováček jsme z posledních dvou závodů získali nejvíce bodů a to je paráda. Celkově jsme pátí jediný bod od čtvrtého místa. Jsem velmi hrdý na to, jaký pokrok jsme udělali."

Šéf týmu, Bob Vavřík, řekl: „Druhé a čtvrté místo jsou skvělým navázáním na Monako. Louis i Antonio se předvedli ve velmi dobrém světle. Je dobré vidět, že jsou schopni získávat body. Získali jsme hodně bodů, ale víme, že musíme stále tvrdě pracovat. Jen tak se můžeme zlepšovat." 

Louis Delétraz řekl: „Bylo by hezké sprint vyhrát. Ale i druhé místo je fantastické, jsem nadšený, že jsem byl znovu na pódiu. Během posledních dvou závodů jsem získal nejvíce bodů ze všech pilotů, to je dobré pro sebevědomí. Ale právě teď se cítím skvěle!"

Antonio Fuoco řekl: „Výsledky tohoto víkendu byly poměrně pozitivní a bylo dobré, že jsem získal body v obou závodech. Myslím, že mé dnešní tempo bylo v pořádku, ale na rovinkách chci být ještě rychlejší. To je něco, na čem musíme pracovat." 

Průběžné pořadí jezdců

  1. L. Norris 104 bodů
  2. G. Russell 91 bodů
  3. N. de Vries 75 bodů
  4. A. Albon 73 bodů
  5. A. Markelov 71 bodů
  6. S. Sette Camara 68 bodů
  7. A. Fuoco 59. bodů
  8. L. Delétraz 44. bodů

Průběžné pořadí týmů

  1. Carlin 172 bodů
  2. ART Grand Prix 140 bodů
  3. DAMS 106 bodů
  4. Pertamina Prema Theodore Racing 104 bodů
  5. Charouz Racing System 103 bodů

Fotogalerie