Martin Písařík se s Igorem Brezovarem vydal na Blízký východ

20.06.2018 \\ Cestování

Krátce před polednem 18. června se vydala na trasu zajímavá výprava Moto cestou necestouHlavními aktéry je zkušenostmi vcelku rozdílné duo - Igor Brezovar, který projel na své motorce celý svět a nadšenec s duší dobrodruha Martin Písařík, který má na svém kontě něco málo přes 2000 km. Společně chtějí pokořit Blízký východ.

Ještě než opustili brány hlavního města Prahy, udělali si malou zastávku, při které se stylově posilnili ryze českým produktem, a to Pražskou šunkou. Kdože si vzpomněl na českou výpravu a dopřál jim pořádnou porci bílkovin? Byla to společnost LE&CO a dokonce jezdcům přidala k bagáži pár kilo zaručené tradiční speciality. Ujal se jí Igor Brezovar, který má na motorce přidělanou velkou plechovou bednu, kvůli které je přezdíván zmrzlinář. Když ji ukládal, tak se rozjařeně vyjádřil: „Tak od teď už mi nebudou říkat zmrzlinář, ale uzenář,“ čímž rozesmál všechny přítomné.

Na první zátah zdolali přes 900 km a vcelku na pohodu dojeli až do Bělehradu. Dnes dorazili do Istanbulu, dojedli šunku od LE&CO, hodili se do cestovatelského "gala" a zavítali na Generální konzulát České republiky, kde je sice přivítali s otevřenou náručí, ale příliš dobré zprávy pro ně neměli. V Turecku se budou konat předčasné parlamentní a prezidentské volby. Celé Turecko je na nohou a cestovatelům bylo doporučeno, aby si vybrali hotovost a načerpali nádrže. 

Misi můžete sledovat na profilu Moto cestou necestou.

Fotogalerie