Bernsteinova MŠE s Vojtěchem Dykem se vrací

01.06.2018 \\ Koncerty/Festivaly

MŠE (Mass) Leonarda Bernsteina v jedinečném nastudování s Vojtěchem Dykem v hlavní roli se po dvou letech od úspěšného provedení, které se zařadilo mezi kulturní události roku 2016, vrací na jeviště! Právě v těchto dnech tvůrci zveřejnili první video nazvané How to make Bernstein’s MASS z exkluzivní série krátkých filmů, umožňujících divákům nahlédnout do zákulisí příprav.

Představení se vrací v roce 100. výročí vzniku Československa, zároveň u příležitosti 100. narozenin Leonarda Bernsteina i jako připomínka jeho tří návštěv Prahy v roce 1946, 1947 a 1990. Naposledy to bylo na pozvání prezidenta Václava Havla, kdy Bernstein na závěr Pražského jara dirigoval Beethovenovu Devátou symfonii.

První dvě speciální uvedení Bernsteinovy MŠE se uskuteční v rámci letošního festivalu Colours of Ostrava. Koncerty jsou na programu hned první festivalový den – 18. července  ve 14:00 a ve 20:00 v Multifunkční aule Gong.

Skvělé pěvecké a hudební výkony i emocemi nabitá atmosféra na diváky čeká v rámci 3 exkluzivních podzimních koncertů v Praze a Brně: 26. a 27. listopadu v pražském Foru Karlín a 8. prosince v brněnské Hale Rondo.

Za unikátními představeními MŠE a jejich realizací stojí tým zkušených a respektovaných profesionálů. Režie a scénografie se opět ujímají Michal a Šimon Cabani. Spolu s Vojtěchem Dykem se náročných pěveckých rolí zhostí Ondřej Ruml, David Uličník a další špičkoví zpěváci. Hudební těleso zahrnující bluesový band, komorní a perkusní orchestr povede dirigent Jan Kučera, tvoří jej členové B-SIDE BANDu bandleadera Josefa Buchty a přední tuzemští instrumentalisté. O sborové party se postarají členové Czech Ensemble Baroque a chlapeckého sboru Pueri Gaudentes.

První exkluzivní ukázka ze zákulisí příprav MŠE je k dispozici

">na tomto odkazu.

Zdroj: Alice Titzová

Fotogalerie