
Fusion kuchyně v noblesním podání: zimní menu Buddha-Baru
Sezonní menu šéfkuchaře Jana Voráčka vás provede tím nejrafinovanějším z pan-asijské fusion kuchyně. Precizní receptury, prvotřídní suroviny a esteticky podmanivý servis se spojují v harmonický zážitek, který osloví všechny smysly. Zimní speciality jsou připraveny právě nyní, které doplňuje kolekce autorských koktejlů, jež podtrhují noblesní atmosféru tohoto ikonického pražského podniku.
Luxusní podnik v samém srdci Prahy přináší zimní menu 2026, kde se pan-asijská kuchyně snoubí s moderním pojetím. Pod rukopisem šéfkuchaře Jana Voráčka získávají pokrmy nový rozměr, výrazné chutě se propojují s jemnými detaily a vizuálně podmanivým servisem.
Ochutnat můžete například:
- křupavé gyozy s černou treskou
- tuňákový tatarák s lanýžovou majonézou
- pečený květák v kari másle s kimchi majonézou
Ze sushi rolí zaujme Del Fuego s máslovou rybou, tortilla chipsy a jalapeños, nebo klasická Philadelphia s lososovým gravlaxem a křupavými nudlemi. Nechybí ani jemné sashimi s hřebenatkami, lanýžovým kaviárem a avokádovou pěnou.
Hlavní chody potěší milovníky masa i ryb:
- jehněčí kotletky v pistáciové krustě s hlívou královskou
- grilované kuřecí supreme v šafránové marinádě
- pečený tuňák s křupavou rýžovou krustou a pyré z květáku a vanilky
A dezerty? Třeba Paris Brest s lískovými oříšky a kakaovým krémem nebo netradiční cheesecake z tonka fazolí s jablečným coulis a vanilkovou omáčkou.
Nové koktejly: hřejivá inspirace pro zimní večery
Podzimní a zimní sezóna přináší i originální novinky v koktejlové nabídce. Autorské drinky překvapí kombinací jemnosti, exotiky a elegance:
- AYA – gin s granátovým likérem, pomeranč a kapka francouzského šarmu
- ZIN RUMOR – rum Brugal 1888 s medovo-zázvorovým cordialem, limetkou a ginger beer
- PISTACHINO – pistáciový orgeat sirup, whiskey Teeling a pomerančový dotek
- AMBER COFFEE VEIL – vanilková vodka s kávovým likérem a slanokaramelovou pěnou
- ORIENTAL TIFFANY – Belvedere vodka, meruňkový a modrý likér s pandanem a limetkou
- PEAR PIE – hruškový destilát s jablečno-skořicovou pěnou
- WARM WINTER PUNCH – horký nealkoholický punč s hruškou, jablky, mandarinkou a timut pepřem
Kromě špičkových pokrmů vás čeká i vyhlášený koktejlový bar a večerní atmosféra s rezidentními DJ’s, kteří od čtvrtka do soboty dotvářejí ikonický hudební zážitek v rytmu Buddha-Baru.
Více informací a rezervace: www.buddha-bar.cz





.jpg)
