Fusion kuchyně v noblesním podání: zimní menu Buddha-Baru

17.12.2025 \\ Podniky

Sezonní menu šéfkuchaře Jana Voráčka vás provede tím nejrafinovanějším z pan-asijské fusion kuchyně. Precizní receptury, prvotřídní suroviny a esteticky podmanivý servis se spojují v harmonický zážitek, který osloví všechny smysly. Zimní speciality jsou připraveny právě nyní, které doplňuje kolekce autorských koktejlů, jež podtrhují noblesní atmosféru tohoto ikonického pražského podniku.

Luxusní podnik v samém srdci Prahy přináší zimní menu 2026, kde se pan-asijská kuchyně snoubí s moderním pojetím. Pod rukopisem šéfkuchaře Jana Voráčka získávají pokrmy nový rozměr, výrazné chutě se propojují s jemnými detaily a vizuálně podmanivým servisem.

Ochutnat můžete například:

  • křupavé gyozy s černou treskou
  • tuňákový tatarák s lanýžovou majonézou
  • pečený květák v kari másle s kimchi majonézou

Ze sushi rolí zaujme Del Fuego s máslovou rybou, tortilla chipsy a jalapeños, nebo klasická Philadelphia s lososovým gravlaxem a křupavými nudlemi. Nechybí ani jemné sashimi s hřebenatkami, lanýžovým kaviárem a avokádovou pěnou.

Hlavní chody potěší milovníky masa i ryb:

  • jehněčí kotletky v pistáciové krustě s hlívou královskou
  • grilované kuřecí supreme v šafránové marinádě
  • pečený tuňák s křupavou rýžovou krustou a pyré z květáku a vanilky

A dezerty? Třeba Paris Brest s lískovými oříšky a kakaovým krémem nebo netradiční cheesecake z tonka fazolí s jablečným coulis a vanilkovou omáčkou.

Nové koktejly: hřejivá inspirace pro zimní večery

Podzimní a zimní sezóna přináší i originální novinky v koktejlové nabídce. Autorské drinky překvapí kombinací jemnosti, exotiky a elegance:

  • AYA – gin s granátovým likérem, pomeranč a kapka francouzského šarmu
  • ZIN RUMOR – rum Brugal 1888 s medovo-zázvorovým cordialem, limetkou a ginger beer
  • PISTACHINO – pistáciový orgeat sirup, whiskey Teeling a pomerančový dotek
  • AMBER COFFEE VEIL – vanilková vodka s kávovým likérem a slanokaramelovou pěnou
  • ORIENTAL TIFFANY – Belvedere vodka, meruňkový a modrý likér s pandanem a limetkou
  • PEAR PIE – hruškový destilát s jablečno-skořicovou pěnou
  • WARM WINTER PUNCH – horký nealkoholický punč s hruškou, jablky, mandarinkou a timut pepřem

Kromě špičkových pokrmů vás čeká i vyhlášený koktejlový bar a večerní atmosféra s rezidentními DJ’s, kteří od čtvrtka do soboty dotvářejí ikonický hudební zážitek v rytmu Buddha-Baru.

Více informací a rezervace: www.buddha-bar.cz

Fotogalerie