Herečky Míša Dolinová a Veronika Žilková si jdou po krku. Proč?

08.05.2018 \\ Magazín

Dvě uznávané herečky Michaela Dolinová a Veronika Žilková si jdou po krku. Vytáhly na sebe kuchyňské nože a paličky. Došly tak daleko, že do sporu vtáhly i své okolí… Ne nebojte se, není to ve skutečnosti, jde o připravovanou komedii kanadské autorky Caroline Smith Čarodějky v kuchyni. Diváci se tak stanou svědky výměny ostrých rozbrojů, ale zároveň si užijí i hodně legrace. 

„Je to tak. Opravdu si jdeme s Veronikou po krku. Tato hra je právě o tom! Dvě starší, nesnášející se herečky, spolu uvádí v televizním studiu cooking show. A teď by každá měla ráda navrch. Firma Eta mě vybavila kuchyňskými spotřebiči a tak se na jevišti opravdu kuchtí. Celkově je hra hodně živá, do děje jsou zapojeni i diváci a nikdo se nenudí,“ přiblížila Míša Dolinová komedii, kterou poprvé zajišťuje i producentsky. O režii požádala Romana Štolpu a postavu její sokyně si střihne Veronika Žilková.

„S Míšou se znám už hodně dlouho. Když byla „rosničkou“ na Nově, tak já jsem jí parodovala v pořadu Tele Tele, takže si máme opravdu co vyřizovat,“ smála se Veronika Žilková. Herečka také vzpomínala, jestli si s některým hereckým kolegou nebo kolegyní šla po krku tak, jako s Dolinovou v připravované komedii.

„No jasně, se svým manželem. V roce 2013 jsme hráli představení Apartmá v hotelu Plaza. Z domova jsme na představení dojeli už mírně rozhádání, v šatně jsme spolu nemluvili a na scéně jsme se museli líbat. Ano, to je přesně ten případ, kdy bych na kolegu vytáhla nůž a ten kolega se jmenoval Stropnický. Naštěstí se představení hrálo jen pětkrát, protože manžel pak vstoupil do politiky a s divadlem byl konec“ smála se Veronika Žilková.

O roli syna a režiséra cooking show v jedné osobě se bude dělit Ladislav Ondřej a skutečný syn Veroniky Žilkové Vincent Navrátil. „S mámou stojím na jevišti podruhé a nevnímám ji jako matku. Ona je tak dobrá, že zapomenu, že je to Veronika Žilková a soustředím se jen na tu postavu,“ uvedl Vincent a dodal, „pravdou je, že v reálu má jako matka pro mne připraveno spoustu rad do života, ona je v tomto hodně akční, ale záleží jen na mně, kolik si jich beru. Máme takovou dohodu, že když potřebuji radu, mohu za ní přijít. Stává se ale, že si nechá poradit i ona ode mne, jak já to vidím svýma mladýma očima. Mám jí tímto v péči, a proto vypadá stále tak úžasně a mladě,“ chlubil se Vincent.

Herec Ladislav Ondřej se na účinkování v komedii Čarodějky v kuchyni hodně moc těší. „Vůbec jsem neváhal a kývl na Míšinu nabídku synovské role. Přestože už je mi skoro třicet let, ti synové mě neopouštějí. V Ordinaci hraji syna Petru Rychlému už třináct let, Míša Dolinová mně vychovává v zájezdovém představení Trapas nepřežiju! už také nějaký pátek. A teď mě čeká syn v Čarodějkách se zkušenými ženami a matkami  Míšou a Veronikou Žilkovou. Co si víc přít,“ smál se Láďa.

Sestavu doplnil v roli technika televizního studia herec Milan Duchek: „Míšou Dolinovou se znám ještě z příbramského divadla. A protože jsem dodržel slib, „co je v domě není pro mne“, jsem s Míšou velký kamarád. Tím jsem si ověřil, že když jste s herečkami kamarád, tak se oni o vás starají. A tak se stalo, že mi Míša přihrála roli ve své nové hře. Že jsou Čarodějky zájezdovka mě vůbec nevadí, na to jsme zvyklý. S divadlem pro děti jsem sjezdil celou Evropu a s Divadlem Josefa Dvořáka zase celou republiku, tak si dám s Míšou klidně repete.“

A jak to vidí režisér, jak rozdělil role? „Hru mi poslal překladatel Martin Fahrner. Viděl jsem ji i hrát na jevišti. A když jsem se dozvěděl, že ji chce v Praze dělat Míša Dolinová, dali jsme řeč a domluvili spolupráci. Známe se, tak víme, co od sebe čekat. Máme první čtenou zkoušku a už teď vidím, že to bude fungovat,“ prozradil Roman Štolpa. Komedie Čarodějky v kuchyni bude mít první uvedení koncem června v Divadle Metro a pak se rozjede po republice.

„Mám radost, protože hru mám už prodanou do poloviny roku 2019. Po uvedení v Divadle Metro vyjedeme mimo Prahu. Čeká nás Děčín, Kadaň, Opočno, Tábor, je domluvená moravská premiéra ve Znojmě, jedeme do Zlína a dalších měst,“ uvedla na závěr Michaela Dolinová a dodala, že oficiální premiéru hry Čarodějky v kuchyni plánuje na listopad letošního roku opět v Divadle Metro.

Foto: Herminapress 

Fotogalerie