Grilovaný losos ve špenátovém loži

05.05.2018 \\ Recepty

Recept je velmi jednoduchý, ale oč jednodušší postup, o to větší péči věnujte přípravě a servírování.

Ingredience:

  • 1 kg filetu z lososa
  • 1 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • cherry rajčátka
  • sůl

Postup:

V misce si připravíme marinádu. Smícháme limetkovou šťávu s dvěma lžícemi olivového oleje a sójovou omáčkou, do které přidáme pepř.

Lososa s kůží očistíme a naporcujeme na 5 – 6 porcí a potřeme je marinádou a necháme chvíli odpočívat. Asi po půl hodině jej dáme grilovat.

Připravíme si špenátové lože. Na pánvi necháme rozpálit zbytek oleje a na něj dáme špenát, asi tak za minutku přidáme prolisovaný česnek a trochu soli, dobře promícháme a máme téměř hotovo.

Losos je hotový zhruba za 20 minut, ale je velmi křehký a při ukládání na špenátové lože musíme být velmi opatrní. Přidáme rozkrojená cherry rajčátka a můžeme klidně povolit uzdu kreativnosti.