Klidný, vyrovnaný hlas Jany Chládkové je pohlazením

23.04.2018 \\ Magazín

Také občas přemýšlíte nad tím, jaká tvář se asi skrývá za hlasem, jenž se příjemně nese éterem? To až máte pocit, jako by v noci sbíral osamělé duše a ve dne přibližoval nové obzory. Přesně tak se dá charakterizovat hlas vždy usměvavé Jany Chládkové. Zdá se vám její jméno povědomé nejen od moderátorského mikrofonu? Tak rozhodně máte pravdu.

Jana Chládková je známá country zpěvačka, která spolupracovala s řadou známých umělců, patřil mezi ně i Karel Černoch či Petr Muk. Nedá se nezmínit také spolupráce s hudebními skupinami František Kasl Band a Pontiac.

Dodnes spolupracuje s Viktorem Sodomou. Má na svém kontě  spolupráci i s Michalem Davidem. S Daliborem Jandou se seznámila před 28 lety a jejich spolupráce trvá s malými přestávkami dodnes.

„Když jsem s kapelou odjížděla zpívat do zahraničí, dostala jsem od Dalibora nabídku, až se vrátím, ať se ozvu, což bylo za tři roky… Naše spolupráce tedy trvá 25 let. Vstoupila jsem do vydavatelství Hurikán a zároveň jsem začala zpívat jako host v programu Dalibora Jandy a kapely Prototyp. Jezdili jsme v této sestavě asi tři roky. Během toho jsem vydala maxisingl, který jsem vydala pod jménem Jana Tereza. Potom se naše hudební cesty rozdělili, ale stále jsme byli v kontaktu, občas jsem byla host jeho koncertů,“ v krátkosti popsala svojí hudební cestu Jana Chládková.

Chybělo jen málo a mohla učit třeba právě vaše děti český jazyk nebo hudební výchovu. Vystudovala totiž Pedagogickou fakultu v Ústí nad Labem, ale touha objevit svět, nejen hudby, byla silnější.

Chcete i vy propadnout jejímu podmanivému hlasu? Není nic jednoduššího, než si naladit Český rozhlas Region, kde působí jako moderátorka a dramaturgyně pořadů TandemHobby magazín a Svět zvířat.  Uvidíte, tedy vlastně uslyšíte, že její hlas je opravdu návykový. Vše, co dělá, dělá s láskou a maximálním nasazením a na výsledku je to znát, prostě cítíte její klidnou energii, kterou se nemusíte bát nechat na sebe působit. Pro nespavce máme ještě jednu dobrou zprávu, slýchat ji můžete i v pořadu Noční linka, i když trochu nepravidelně.

A jakého hesla se Jana Chládková drží?

Nevyčítej životu, co Ti nedal, ale uč se oceňovat, co Ti dal."

">Jana Chládková - Neptej se

Hudba: Pavel Krejča

Text: Pavel Noha

Fotogalerie