Pohankový mléčný řez, který rozhodně musíte zkusit

18.06.2025 \\ Recepty

Pečení může přinášet nejen radost, ale i podporovat zdraví. Stačí, když využijte správnou základní ingredienci, tedy mouku. Tou může být bio pohanková mouka hladká od PROBIO. Hodí se na sladké a slané pečení nejen pro ty, kdo se v jídelníčku potřebují vyhýbat lepku. Také všem ostatním přinese pohanková mouka řadu zdravotních benefitů, protože  obohatí stravu o řadu důležitých látek, které by v ní neměly chybět.

Ingredience:

Těsto:

  • 5 vajec
  • 50 g BIO cukr třtinový přírodní PROBIO
  • 30 g BIO kakao PROBIO
  • 100 g BIO mouka pohanková hladká BEZLEPKOVÁ PROBIO
  • Špetka sůl Himalajská jemná PROBIO

Náplň:

  • 500 g polotučného tvarohu
  • Mletá vanilka (dle chuti)
  • BIO Sirup javorový PROBIO (dle chuti, lze použít i jiné sladidlo)
  • Případně mléko, pokud je tvaroh moc hustý

Postup:

  1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh.
  2. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme kakao, pak přidáváme sníh střídavě s pohankovou moukou.
  3. Těsto rozetřeme na plech a dáme péct zhruba na 5-7 minut na 200 °C.
  4. Utřeme si tvaroh s javorovým sirupem a vanilkou. Pokud by byla směs příliš hustá, stačí rozředit mlékem, tak aby se nám hezky natírala.
  5. Vychladlou placku potřeme krémem, necháme vychladit a následně rozdělíme na požadované porce.