
Pohankový mléčný řez, který rozhodně musíte zkusit
Pečení může přinášet nejen radost, ale i podporovat zdraví. Stačí, když využijte správnou základní ingredienci, tedy mouku. Tou může být bio pohanková mouka hladká od PROBIO. Hodí se na sladké a slané pečení nejen pro ty, kdo se v jídelníčku potřebují vyhýbat lepku. Také všem ostatním přinese pohanková mouka řadu zdravotních benefitů, protože obohatí stravu o řadu důležitých látek, které by v ní neměly chybět.
Ingredience:
Těsto:
- 5 vajec
- 50 g BIO cukr třtinový přírodní PROBIO
- 30 g BIO kakao PROBIO
- 100 g BIO mouka pohanková hladká BEZLEPKOVÁ PROBIO
- Špetka sůl Himalajská jemná PROBIO
Náplň:
- 500 g polotučného tvarohu
- Mletá vanilka (dle chuti)
- BIO Sirup javorový PROBIO (dle chuti, lze použít i jiné sladidlo)
- Případně mléko, pokud je tvaroh moc hustý
Postup:
- Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh.
- Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme kakao, pak přidáváme sníh střídavě s pohankovou moukou.
- Těsto rozetřeme na plech a dáme péct zhruba na 5-7 minut na 200 °C.
- Utřeme si tvaroh s javorovým sirupem a vanilkou. Pokud by byla směs příliš hustá, stačí rozředit mlékem, tak aby se nám hezky natírala.
- Vychladlou placku potřeme krémem, necháme vychladit a následně rozdělíme na požadované porce.