Ollie Roučková na své čtyřkolce opět bodovala

08.04.2017 \\ Sport

Před týdnem se Ollie Roučková, Ambasadorka zvučných značek, kterými jsou Procamping, Big Shock, Mogul a Yamaha postavila se svojí čtyřkolkou jako jediná žena v kategorii 4x2 Sport na start a z extrémně laděných Milovic a odvezla si skvělé 2 místo. Crossover série LAST ADVENTURE 2017 se odjela v Milovicích poblíž Nymburka. Na bezmála padesátku soutěžních posádek čekaly 3 ostré měřené rychlostní testy, jedoucích se na erzetách –Pískovna, Buggyra Test Range,  Spalovna Base. 

„Na tuto sérii jsem se těšila od minulého roku, kdy jsme jeli nultý závod v Nýrsku, charakteristika Rally/Trialu je mi velmi blízká a líbí se mi na těchto závodech to, že nejsou primárně připraveny pro závodníky s nejlepším vybavením. Jednotlivé kategorie jsou uzpůsobeny na míru pro všechny jezdce. Hodně mě překvapila noční etapa, která ve dne působí absolutně jinak než li v noci.” zhodnotila závody Ollie hned po dojetí do cíle poslední etapy. Od vítězství ji dělilo pouhých 7 sekund za prvním, které závodnice ztratila v noční etapě.

Závodní série se zrodila u bývalích operátorů speciálních jednotek, kteří své stroje používali v pouštích Iráku a horách Afghánistánu, na základě těchto zkušeností pořadatelé připravili opravdu náročné závody a idea série je jednoduchá: „Využijte čtyřkolky k tomu, co opravdu umí!” Tratě závodů se skládají z několika testů, které jsou připraveny v těžkém terénu s mnoha zatáčkami, výjezdy, neupevněným podložím apod. V některých úsecích je nutné použít náhon 4x4, někde uzávěrka a někde i naviják. Pro 4x2 Sportovní čtyřkolky je trať upravena, mezi jednotlivými sekcemi jsou dlouhé přejezdy, což je významně odlišné od toho nač jsou v České republice jezdci zvyklí. 

Ve třídě 4x4 Expert absolutně dominoval Josef Stuchlík,ve třídě 4x4 Challenge nenašel přemožitele Michal Vágner. 

Last Adventure závody budou pokračovat 7 – 8 červenece v Dobřanech. 

Fotogalerie