Marie Doležalová pustila svému očekávanému miminku nadupaný „balkán“!

19.04.2018 \\ Magazín

Pražský Lucerna Music Bar se otřásl v základech pod vlivem energické kapely Circus Brothers, která zde křtila své album #VJERŽIM. Podpořit je přijeli i maďarští Bohemian Betyars, kteří s kapelou v současné době koncertují v rámci turné a také řada dalších významných osobností, včetně těhotné Marie Doležalové s partnerem Markem Zelinkou. Přišla zpěvačka Žofie Dařbujánová nebo muzikant Ivo Rafan Traxmandl.

Celým večerem se nesla atmosféra typická pro balkánskou hudbu, což je právě hlavní hudební styl kapely Circus Brothers, který je také okořeněn diskem, folkem, technem i kapkou rapu. Kapela Circus Brothers se velmi rychle stala pevnou součástí klubové a festivalové scény v České republice. Na ulici, v klubech i na pódiích festivalů baví tisíce fanoušků, kteří na jejich show tančí často až do ranních hodin!

Program křtu začal v Lucerna Music Baru vystoupením DJ’s Gadjo.cz a a Le Petit Nicolas. Le Petit Nicolas zremixoval mimo jiné i poslední song na křtěném albu #VJERŽIM.  Po té nastoupili na scénu Bohemian Betyars a vrcholem večera byl koncert očekávaných Circus Brothers, který rozpumpoval svým typicky živelným rytmem všechny v sále. Rozhodně na tento mejdan budou dlouho vzpomínat všichni zúčastnění! Show kapely byla jako vždy famózní a energie byla cítit v každém koutu Lucerny Music Baru. I když tento hudební mazec skončil krátce po půlnoci, lidé zůstávali a dál nasávali jedinečnou atmosféru po jejich vystoupení.

V průběhu koncertu proběhl křest alba #VJERŽIM. Pokřtili ho známé tváře, mezi které patří úspěšná herečka a blogerka Marie Doležalová a její partner, tanečník, Marek Zelinka. Přesto, že je Marie už v pátém měsíci těhotenství, přišla alespoň na chvilinku, jelikož má ke kapele velmi vřelý vztah. „Tuto kapelu mám ráda, protože mě nabíjí energií. Nejlepší vzpomínku na ně mám, když jsem před rokem organizovala Markovi tajné třicetiny. Hledala jsem nadupaný balkán, co by mu zahrál naživo a lidé mi doporučili právě tuto kapelu. Byli skvělí a Marek díky nim na oslavu moc hezky vzpomíná.“ Přiznala nám také, že hudba celkově je pro ni v životě důležitá. „Hudbu mám velmi ráda. Nedávno jsem četla, že polovina lidí má speciální gen, díky kterému dokáží hudbu opravdu hodně prožívat, ta druhá polovina lidí zůstává k muzice chladnější. Já patřím k té první půlce!“ 

Křtu se na poslední chvíli nemohla zúčastnit půvabná herečka Sandra Nováková, ale svůj vztah ke kapele vyjádřila takto: „Miluju je od jejich úplných začátků. Miluju je, protože mě nikdy nenechají sedět! Vždycky mě zvednou ze židle a ne že chci, ale potřebuju tančit! Je to neskutečná energie, která se z nich valí a ovládne úplně každého posluchače. A taky je mám ráda, protože jsou pořád stejně pokorný, jako byli na začátku. Ani dnes, když mají narvaný sály a koncerty nikdy mi neodřeknou pozvání na Barování a přijdou zahrát i jen pro 150 členné publikum.“

Na pódiu úspěch albu popřála i charizmatická zpěvačka Žofie Dařbujánová, která je členkou a frontmankou kapely Mydy Rabycad a dostavil se i muzikant a člen kapely Pipes and Pints, Ivo Rafan Traxmandl.

Zpěvák kapely, Eliáš Jeřábek, nám sdělil další cíle Circus Brothers. „Chceme hudbou a naší energií bavit sebe i naše fanoušky, ať už budou kdekoli. Na růstu usilovně pracujeme v ČR i v zahraničí. Nejde jen o Německo, Rakousko, Polsko a další blízké sousedy. Chceme se zároveň přiblížit ke kořenům balkánské hudby a podívat se do Srbska, Rumunska nebo Chorvatska. Plánujeme i USA.“

Album #VJERŽIM obsahuje 9 tracků, z čehož poslední je již zmiňovaný remix od DJ Le Petit Nicolas. Dále se na albu podíleli hosté, kteří s Circus Brothers dlouhodobě spolupracují a to Michal Grombiřík, The Priester Sisters nebo Alena Krejčová a Antonio Cammarata Ph.D., kteří jsou členové kapely MoveBreakers. Nahrávky vznikly ve studiích 3bees studio a Harmy Music Records. O mix a mastering se postaral Aleš Hyvnar. Album je vydáno samotnou kapelou Circus Brothers. Fanoušci si ho mohou pořídit fyzicky na koncertech nebo objednat na www.merchshop.cz. K nalezení je také v celosvětové online distribuci na platformách jako iTunes, Google Play nebo Spotify.

A za nás můžeme říct, pokud si Circus Brothers pozvete na jakýkoliv event, rozparádí všechny účastníky.

Foto: archiv Circus Brothers

 

Fotogalerie