Šperky Jitky Kudláčkové jsou vrcholem českého šperkařství

08.04.2017 \\ Design/Domov

Přední česká šperkařská firma JK Jitka Kudláčková Jewels představila na počátku dubna novou sportovní řadu šperků s názvem Tricolora. Šperky jsou určeny zejména aktivním českým ženám. „V této kolekci jde hlavně o to, aby i při náročném dni byla vidět krása českých žen. Vybrané modely dokonce nemusíte sundávat ani na sport,“ vysvětlila Kudláčková.

Garantem sportovní kolekce je cvičitelka Hanka Kynychová, která i testovala jednotlivé šperky určené zejména aktivním českým ženám. Hlavním motivem je kruh z bílého, žlutého či červeného zlata, který je doplněn přírodními kameny v podobě briliantů a smaragdů. Designérka opět docílila maxima v jednoduchosti, kterou snoubila s krásou v takové přirozenosti, kterou šperkům dokáže vetknout.  Její prioritou přesto zůstává nutnost, dát vyniknout kráse českých žen i při náročných dnech. V Tricolóře spatříte až geniálnost některých modelů, které dokonce není nutné snímat ani při sportu., což potvrdila i Hanka Kynychová, která je testovala. „Dělala jsem kliky a další cviky, kde jsem věděla, že by mohly překážet. Proto mám na náramku i na řetízku více oček, abych si mohla libovolně upravovat délku. Následně jsem vyjela se šperky na svojí cvičební tour. Zatěžkávací zkoušku zvládly a já jsem moc ráda, že je mohu nosit,“ odpověděla známá cvičitelka na otázku moderátorky Jany Adamcové, jak se takové šperky testují.

Mezi hosty nechyběly další úspěšné olympijské vítězky.  Na slavnostní představení nové kolekce šperků dorazila Kateřina Neumannová, skifařka Mirka Topinková Knapková a Štěpánka Hilgertová. Všechny tři obdivují to, co vzniká v rukách české šperkařské firmy JK Jitka Kudláčková, jenž v sobě nese dědictví šperkařského řemesla. Štěpánka Hilgertová dlouhá léta nosila náušnice a dokonce s nimi vyhrála i několik medailí. Mirka Knapková Topinková měla v Londýně na olympiádě náušnice na míru v podobě české vlajky se speciální úpravou na nošení do společnosti a při sportu, se kterými také dosáhla na olympijské zlato.

Na akci se také potkaly bývalé tanečnice a kamarádky Libuška Vojtková s Kristinou Kloubkovou, která přiběhla na poslední chvíli z natáčení. Pošilhávaly po všech vitrínách, ale Ticoloru nemohly jinak než obdivovat. Vášnivá kuchařka Markéta Hrubešová se zajímala nejvíce o náramky a náhrdelníky. K prstýnkům prý velký vztah nemá. To moderátorka Gabriela Lašková, dříve Kratochvílová a stejně tak Tereza Stařičná, přítelkyně Marka Dědíka, se prstýnky a dokonce zásnubními, pochlubit mohou.

Koktejl párty si nenechala ujít ani Vlastina Svátková, jedna z nejkrásnějších českých hereček, která očekává každým dnem narození třetího syna. S dávkou ženské zvědavosti dorazila také Daniela Šinkorová, která prozradila, že na dovolenou vozí zásadně šperky od manžela. „Jsem pověrčivá, takže když jedu na dovolenou nebo kamkoliv cestuji, beru si sebou všechny šperky, které mám od manžela. Takže se stává, že jsem oběšená šperky jako cikánka,“ smála se známá muzikálová herečka. Mezi hosty byla celá řada věrných zlatým českým šperkařským ručičkám, v jejichž čele rozhodně stojí Hanka Kynychová i proto, že je tváří kolekce Česká krása, která také pochází z dílny JK Jitka Kudláčková Jewels.

Fotogalerie