Zbrusu nový hudební projekt světového formátu se valí na Českou republiku

29.03.2018 \\ Koncerty/Festivaly

Projekt Royal Squad, s kterým přišel bubenický útvar Groove Army v čele s perkusionistou Tokhim, přesahuje několik hudebních žánrů a aspiruje tak spíše na audiovizuální show nadnárodního formátu, než na formu klasického koncertu. Leader Tokhi při tvorbě této show čerpal ze svých celoživotních zkušenosti z muziky a cest s hudbou po většině kontinentů naší planety. Tokhi totiž není žádným nováčkem, co se hudebního světa týká. Nejen, že má mezinárodní zkušenost, na poli české hudební scény zazářil s mnoha významnými osobnostmi jako Karel Gott, Marek Ztracený, Pavel Šporcl, Support Lesbiens, Mandrage, UDG, Laura a Její Tygři nebo Ondřej Ruml. Ale to Tokhimu nestačilo, proto stále vymýšlel nové a nové projekty, až mu nedala spát jedna myšlenka.

„Nevím, jestli ten pocit mají všichni. Možná ne. Ale znáte ten stav, když se snažíte usnout a vůbec to nejde, protože se vám hlavou honí tisíce myšlenek... Neustále vidíte, kam chcete dojít, kde a jak vysoko chcete stát v záři reflektorů - že chcete zanechat stopu. Přinést něco unikátního, vymyslet něco, co lidem vyrazí dech a zažijí nadšení, radost, husí kůži po celou dobu představení. Tak přesně tohle se mi děje. Takhle jsem se cítil těsně před tím, než náš nejnovější projekt: Royal Squad, dostal podobu, kterou s hrdostí nosí teď,“ popisuje přední český perkusionista vznik jedinečného hudebního projektu, který má ambice dosáhnout úspěchu i za hranicemi České republiky.

Royal Squad je výsostným představením toho nejlepšího, co si kdy dokázala Groove Army vysnít a hlavně vytvořit. Součástí provedení každého koncertu je působivé intro, masky, nádherné kostýmy a vyladěná scéna. Mimo bubenické smršti na klasické nástroje této kapely se představí i koncertní bicí sada, DJ set, obří gong, nebo barely, které zaplní celou stage. Tohle se musí zažít.

Aktuálně pouští Tokhi a jeho uskupení Groove Army do světa video s prvním singlem projektu, kde představují svoje dílo české, ale i mezinárodní scéně. Díky videu můžete navnímat atmosféru koncertů Royal Squad a navíc zjistíte, že ty emoce prostě chcete zažít.

Tokhi má s projektem velké plány. „Rok 2018 pro nás bude zásadní. Loni proběhla premiéra, nyní bookujeme představení na léto a s největší pravděpodobností naplánujeme podzimní turné. Momentálně finišujeme naši první desku a chystáme křest, který naváže na uvedení videa, které je vlastně naším prvním singlem.“

Konec her, G.A.R.S. (Groove Army Royal Squad), bílé masky a intenzivní beaty zasazené do moderních aranží, vyrazí divákům dech.

Tokhi v současné době vydává singl Cascara 

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">https://www.youtube.com/watch?v=8O1Oe7qP8EE&feature=youtu.be 

Fotogalerie