
Krémový houbový kuba s pošírovaným vejcem a čerstvou majoránkou
Vánoce se blíží a na vánoční časy se přiravují i v The Artisan. Pro hosty restaurace je připraven bohatý program, od adventních brunchů až po slavnostní večeře. Menu vychází z tradičních receptů, které jsou doplněny o moderní prvky pro jedinečnou chuť každého pokrmu.
Suroviny:
- 250 g uvařené kroupy
- 100 g divoké houby
- 2 g dehydrované houby (mix rozemletý na prach)
- 30 g máslo
- 1 ks pošírované vejce
- 2 g naložené jehličí na kyselo
- Čerstvá majoránka
- Sůl, pepř
Postup:
- Příprava krup:
 Kroupy uvaříme doměkka.
- Orestování hub a smíchání s kroupami:
 Na pánvi orestujeme divoké houby a poté je smícháme s uvařenými kroupami. Vychlazené máslo postupně vmícháváme jako u italského risotta, aby se vytvořila krémová konzistence. Dochutíme solí a pepřem.
- Pošírování vejce:
 Vejce pošírujeme v octové lázni a umístíme na střed Kuby.
- Houbový prach:
 Dehydrované houby rozmixujeme na jemný prášek a pokrm tím z vrchu jemně posypeme.
- Dekorace:
 Jídlo ozdobíme naloženým jehličím, houbovým prachem a čerstvou majoránkou.
Tip šéfkuchaře Davida Rejhona: možno použít nahoru strouhanný sýr parmazánového typu nebo cerstvý farmařský sýr vmíchat do krup a u nás dáváme také nakládané jeřabiny.



