Role jako dárek? Ano, Milan Peroutka si vysloužil Cassia!

02.04.2017 \\ Divadlo

Zpěvák a herec Milan Peroutka, zářící každou neděli na obrazovkách pořadu Tvoje tvář má známý hlas, oslavil před několika dny své narozeniny a dostal mimořádný dárek. Přímo na pódium, kde moderoval akci ve známém obchodním centru, za ním dorazili někteří gratulanti a nebyli to jen tak nějací gratulanti, byli to jeho budoucí šéfové.

Kdo že to přišel? Nebyl to nikdo jiný než Janek Ledecký a výkonný producent muzikálu IAGO Michal Mückstein. Důvodem jejich příchodu nebylo pouze popřát Milanovi všechno nejlepší, ale především šlo o podpis smlouvy na roli Cassia v připravovaném muzikálu IAGO. Byl to vlastně velký narozeninový dárek.

Janek Ledecký ozřejmil, proč padl výběr právě na čerstvě vycházející hvězdu Milana Peroutky: „Já jsem měl to štěstí, že jsem Milana objevil ve Tváři a od začátku od jeho prvního vystoupení ho sledujeme s velikým úžasem, protože se ukázalo, že je úplně jedno, jaké slavné postavy a písničky se v historii pop music chopí, protože všechno udělá naprosto dokonale. Já jsem už dlouho nenarazil na takhle talentovaného člověka a ještě pracovitého, který by měl rozsah tři a půl oktávy, uměl hrát, uměl tancovat a ještě by ho to strašně bavilo,“ pěl na zpěváka ódy Ledecký. 

„Každá potvrzená role je pro herce dárkem, ale v tomto případě jsem si ho musel zasloužit. Před tvůrčím týmem a potvrzenými interprety jsem předzpíval Cassiův stěžejní song. Popravdě jsem z toho neměl dobrý pocit a zapochyboval jsem, jestli jsem Janka nezklamal. Odepsal mi, že já ho zklamat nemůžu, ale že je rád, že mě zná i z jiných situací,“ smál se Milan, který se v této roli bude alternovat s Davidem Gránským. „ Mám upřímnou radost, že se budeme alternovat zrovna s Davidem. Myslím, že se vzájemně respektujeme. Těším se ale samozřejmě i na další kolegy,“ dodal.

Pro zpěváka je to další významná zkušenost. Poprvé se v muzikálu objevil v roli Ríši v muzikálu Ať žijí duchové. Podle jeho slov, to byla veliká výzva, které se bál, ale reakce publika ho velice mile překvapila a motivovala k tomu, aby u muzikálu zůstal. „Mám rád písničky, tanečky a herectví, a když to někdo umí, je to zkrátka hezký zážitek. Tak já se také pokusím roli svědomitě nastudovat a umět,“ přislíbil sympatický zpěvák.

A nemá další Ledeckého muzikál IAGO zase moc ponurou tématiku? „ Tak to je mi úplně jedno. V podstatě ode mě jsou již diváci zvyklý na to, že jako prvního jsem se chopil Hamleta, hned po něm šel Galileo a toto je třetí dramatický příběh. Já mám rád drama, a jak se ukazuje podle počtu návštěvníků, kteří zatím viděli Hamleta a Galilea, tak lidi mají ta dramata rádi taky a já musím říct, že v IAGOVI bude té legrace ze všech třech nejvíc,“ upřesnil Janek.

Premiéra muzikálu se chystá na září letošního roku. Mezi dalšími účinkujícími se objeví například Lukáš Adamec, Lucie Černíková nebo Petr Vondráček.

Foto: Muzikál IAGO

 

Fotogalerie