Šumivá okurková limonáda se ciderem a jablečným moštem
Pravidelné doplňování tekutin je v létě naprostou nezbytností. Připravili jsme pro vás osvěžující recept na šumivou limonádu. Záleží jen na vás, jestli se rozhodnete pro nealkoholickou variantu s Jablečným moštem ze Statku Cidlina, nebo zvolíte alkoholickou variantu se ciderem od oceněného výrobce Kauboy, který má v nabídce mimo oceněný mošt také širokou nabídku ciderů.
Suroviny:
- 800 ml moštu ze Statku Cidlina (pro alkoholickou verzi zvolte místo moštu cider)
3 salátové okurky - 1 polní okurka
- 500 ml perlivé vody
- svazek máty
- ostružiny na ozdobení
Postup:
- Nastrouháme okurky a přes cedník z nich vymačkáme veškerou šťávu (pomoci si můžeme i utěrkou).
- Šťávu z okurek smícháme s jablečným moštem či ciderem (můžeme kombinovat) a přilijeme perlivou vodu. Směs vychladíme v lednici.
- Do tvořítka na kostky ledu vložíme na kolečka nakrájenou polní okurku, zalijeme vodou a dáme zamrazit.
- Do skleniček vložíme hotové kostky ledu a zalijeme je dobře vychlazenou limonádou.
- Zdobíme ostružinami a mátou.
Zdroj fotografií a receptů: Regionální potravina