Hynek Čermák si užíval roli modela

10.02.2018 \\ Magazín

Každým rokem se na jeho počátku vyrojí celá řada nejrůznějších kalendářů s nepřeberným množstvím modelek, které jsou zachyceny v roztomilých či odvážných situacích, ale jeden je jiný. Není postaven na typických modelkách, tomuto trendu se tak trochu vymyká a navíc je  vždy spojen s konkrétním charitativním projektem. Kdo stojí za tím skvělým nápadem? Již po několik let se takto odpovědně chová společnost LE & CO, výrobce kvalitních a oceňovaných uzenin.

Pro letošní rok byla přizvána ke spolupráci moderátorka Eva Perkausová a parťákem pro dobrou věc jí byl herec Hynek Čermák. „Pro mě je obecně těžké se vidět ve filmu nebo na obrazovce, natož na fotkách, ale když na to tak koukám, tak tyhle jsou pro mě snesitelné, což nebývá,“ řekl herec s tím, že měl štěstí na krásný protějšek, který podle něj výsledek vyvážil. Sám je ale také zapáleným fotografem. „Je to pro mě každopádně zajímavá zkušenost, já sám nefotím barevně, ale tohle se mi líbí. Rád pozoruju fotografa při práci, protože se při tom sám učím,“ dodal.

Na křest tohoto unikátního kalendáře do Občanské plovárny v centru Prahy dorazila například Veronika Macková, Čermákova o dvacet let mladší manželka. Dorazila take Anna Kadeřávková, známá jako Rozina z Ulice, se svým partnerem a kolegou Johanem Mádrem.

Každoročně je na křtu kalendáře věnována větší finanční částka na charitativní účely. Letos připadlo 100 tisíc korun na speciální projekt Nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda, které přebral ředitel NF Marek Šedivý. Fond podporuje rodiny nemocných dětí, které jsou dlouhodobě hospitalizovány v nemocnici, a pomáhá stavět speciální domy u nemocnic, do kterých se mohou rodinní příslušníci dočasně nastěhovat a být tak nablízku svému dítěti. 

„Když jsem si přečetl, kam ty peníze půjdou, neměl jsem problém propůjčit obličej takové věci,“ vysvětlil Hynek Čermák, který se vážně zamýšlí nad projekty, se kterými má být spojován.

Originální snímky vznikly pod taktovkou fotografa Michala Matyáše a zaujmou jak dámy, tak i muže. Minimálně proto, že na každé stránce kalendáře najdete jako třetí modelku luxusní šunku LE & CO.

Zdroj: www.le-co.cz

Fotogalerie