Dopřejte si opravdový digitální detox

04.05.2024 \\ Zdraví

Život s moderními technologiemi přináší mnoho pozitivních změn, ale také výzev spojených mimo jiné s rychlejším životním tempem a s neúměrným množstvím času stráveným u obrazovky. I proto věnují lázně hotelu Mandarin Oriental, Prague měsíc květen tématu digitálního detoxu a u příležitosti Světového dne digitálního wellness, 3. května, představuje aktivity zaměřené právě na účinné techniky proti digitálnímu stresu, které budou k dispozici po celý měsíc.

Devadesátiminutová procedura Digital Wellness Escape má za cíl celkové odpojení. Zklidňuje mysl i tělo, eliminuje stres a soustředí se primárně na oblast hlavy, očí, krku, ramen, rukou a chodidel. Její součástí je i zvuková terapie pro ještě větší uvolnění a soustředění.

V rámci ošetření klient dostane i speciální pouzdro na telefon, které jej upozorní na pravidelné odkládání mobilu kdykoliv je to jen možné, a také seznam s tipy pro zavedení zdravých návyků pro holistický digitální detox v každodenním životě. Obsahuje jednoduché, ale snadno aplikovatelné rady pro uvědomělý přístup k používání digitálních technologií a také každodenní tipy, které posilují pocit spojení s reálným světem kolem i se sebou samým a zároveň podporují lepší spánek a fyzické zdraví.

Proceduru Digital Wellness Escape je možné rezervovat za 5 720 Kč.

K příležitosti Světového dne digitálního wellness navíc hotel připravil pro své hosty speciální „digitální wellness koutek", kde jim hlavní lázeňská terapeutka Petra Procházková nabídne tipy a rady v rámci programu nazvaného „Mindfulness je lék".  

Po celý měsíc budou mít hosté spa možnost zúčastnit se kreativní aktivity „Mindful coloring" v krásném lázeňském salónku Tea Lounge. Vybarvování ikonických vějířů Mandarin Oriental uleví zaneprázdněné mysli a zároveň zaměří pozornost na přítomnost. Účastníci budou mít možnost vyhrát 90minutový rituál Digital Wellness Escape, jehož vítěz bude vyhlášen na začátku června.

„Digitální wellness by měl patřit mezi klíčové priority našeho životního stylu," říká Duarte Correia, generální ředitel hotelu Mandarin Oriental, Prague. „Vzhledem k tomu, že se velká část našeho života odehrává v online prostoru, je důležitější než kdy jindy, abychom si od technologií odpočinuli a znovu se spojili s fyzickým světem kolem nás i s vlastními myšlenkami a pocity. Díky naší proceduře Digital Wellness Escape poskytneme hostům ideální příležitost, jak si během května vytvořit zdravý vztah k technologiím."