Nezapomeňte na svátek matek!

02.05.2024 \\ Design/Domov

Květen je oslavou mateřství. V Americe za zrodem tohoto svátku stála Anna Reeves Jarvisová, která bojovala za práva matek. V roce 1914 se o jeho uznání zasloužil prezident Thomas Woodrow Wilson. O jeho uznání se v tehdejším Československu v roce 1923 zasloužila Alice Masaryková. Sice období komunismu na něj dalo zapomenout a slavil se jen Mezinárodní den žen.

Ať už je vaše maminka vyznavačkou tradic, nebo má dobrodružnou povahu a ráda zkouší něco nového, potěšte ji na Den matek dárkem, který bude trefou do černého. Must have kousky i další drobnosti najdete v Albi prodejnách a na
e-shop.albi.cz. Nabídka je pestrá, stačí vhodně zvolit.

Pro maminku romantičce

Chcete ohromit na první dobrou? Vsaďte na balónkovou kytici. Skutečně originální pozornost, díky které se každá maminka obrazně vznese až do oblak. Zavítejte do Albi prodejny (seznam míst, kde se služba nabízí: https://www.albi.cz/blog/albi-prodejny/v-albi-foukame-radost/), nechte si poradit s výběrem balónků a rovnou je i nafouknout. Varianta s héliem vydrží dlouho a bude obdarované dělat radost po několik dnů/týdnů. Cena se liší dle velikosti a počtu balónků.

Pro maminku, která ráda vaří

I sebelepší kuchařka si ráda oblíbené recepty poznamená do jedné knihy, ať jednou může osvědčené postupy předat dál. Mamince, která je v kuchyni jako ryba ve vodě, udělá radost Moje kuchařka z edice Mementerra od Albi. Prostor pro zapsání až 100 receptů, kulinářské taháky, kniha hostů i gastronomické výzvy pro objevování nových chutí. To vše prošpikované ilustracemi a originálními citáty o jídle. Praktická kroužková vazba stránky podrží přesně tam, kde je otevře. Takže už žádné zoufalé listování s rukama od mouky.

Mementerra od Albi, 349 Kč

Pro nastávající maminku

Máte ve svém okolí ženu v očekávání? Deník miminka Mé první roky z edice Mementerra od Albi jí umožní uchovat nejvýznamnější okamžiky z raných let života děťátka. Obsahuje 10 tematických kapitol a spoustu místa na malůvky i jiné památky – otisky ručiček, vzkazy od kamarádů a všechna důležitá „poprvé“. Je univerzální, takže se hodí jak pro holčičku, tak pro chlapečka. Na volné stránky lze v budoucnu zaznamenat další milníky. Vyrobeno v České republice.

Mementerra od Albi, 549 Kč

Mamince cestovatelce

Pokud maminka ráda „výletí“, okořeňte jí poznávání Karetními výzvami – Cestovatelskými z edice Mementerra od Albi. Plnit netradiční úkoly může sama, s partnerem, rodinou nebo přáteli, v Česku i zahraničí. Vydá se například na lov kešek, bude cestovat s rozpočtem 200 Kč nebo si nechá cíl výletu zvolit náhodným kolemjdoucím. Navštívená místa tak zažije z úplně jiné perspektivy. V balíčku najde 40 výzev rozdělených do 3 kategorií – přírodní, městské a univerzální. K tomu prázdné karty na vlastní výzvy.

Mementerra od Albi, 349 Kč

Fotogalerie