Nezbytností, které vám zpříjemní nejen hudební festival

30.04.2024 \\ Informace

Brána festivalů všech žánrů se otevírá, a to je čas, který láká k povyražení s přáteli, k poslechu dobré hudby a tanci, ale i odreagování se. Čekají vás velkolepé oslavy včetně koncertů známých kapel a my máme pár tipů na nezbytné doplňky, které byste měli mít s sebou, abyste si mohli užívat na maximum.

První jarní festivaly už startují a budou pokračovat během celého jara i léta. Konají se ve velkých, ale i menších městechnapříč  celým Českem. Součástí těchto společenských událostí budou umělecké instalace, workshopy, přednášky a různé soutěže. Největším lákadlem jsou hudební vystoupení, kde nebudou chybět česká jména jako  Mirai, Ben Cristovao, Ewa Farna, Chinaski, Mikolas Josef, Wohnout či Gaia Mesiah, ale i velké koncerty zahraničních interpretů v podání Bruce Springsteena, Stinga, či německé kapely Rammstein, která u nás zahraje hned dva dny po sobě v rámci svého evropského turné. Takže si zjistěte program a časy jednotlivých akcí a svých oblíbených žánrů, abyste mohli naplánovat svůj den a nezmeškali nic důležitého. Doufáme, že už máte koupené vstupenky a připomínáme, na co ještě nezapomenout.

  1. Stylový outfit a pevné boty

Jelikož se většina festivalů odehrává venku, je důležité obléknout se pohodlně a vhodně podle počasí. A protože to jarní bývá ještě trochu proměnlivé, věnujte pozornost vrstvení. Skvělým stylingovým tipem je džínová nebo kožená bunda, ale i sportovně elegantní bomber. Každopádně buďte sami sebou a vyberte outfit, který vyjadřuje vaši osobnost. Mnohá města čekají i tradiční studentské průvody plné kostýmů, hudby a tanců, takže se klidně zapojte od začátku, abyste nasáli atmosféru. Hlásí-li počasí slunečno, doplňte váš look lehkým kloboukem a slunečními brýlemi.

  1. Pevné boty

Nezapomeňte především na pohodlnou obuv, protože budete hodně chodit. Své bílé tenisky nechte raději doma, neboť určitě se vaše boty dost zašpiní. Stejně tak vynechte sandálky s otevřenou špičkou, abyste si neukopli palec. V případě deště vsaďte na nepromokavou obuv a přibalte skladnou pláštěnku.

  1. Ledvinka s KPZ

Snažte se na festivaly netahat těžká zavazadla a sbalit si opravdu jen to nejnutnější. Ideální je za nás ledvinka přes rameno, ve které tak budete mít veškeré cennosti neustále u sebe pod kontrolou. Kromě klíčů, dokladu totožnosti, peněženky, kapesníčků a festivalové rtěnky si vezměte ještě powerbanku, která se bude hodit, až vám dojde šťáva v mobilu. A od věci není v krajním případě ani náplast na puchýř a dezinfekční gel.

  1. Drobnosti pro relaxaci

Hudební festivaly jsou pověstné uvolněnou neformální atmosférou, kde rozhodně nechybí také chill zóny určené pro relaxaci. Nezapomeňte si proto užít také chvilku pro sebe se zařízením Ploom X.

  1. Podložka na sezení

Kdo má už za sebou nějakou zkušenost s festivaly, pak možná ocení také mini podložku pod zadek na sezení. Dají se koupit skládací varianty za pár korun, které můžete zastrčit třeba z boku batůžku.

S čím nesmíte na festivaly

  • domácí mazlíčky nechte doma
  • ostatní nebezpečné předměty

Co je naopak povoleno

  • děti jsou většinou povolené vzít s sebou v doprovodu rodičů, ale vždy si zjistěte podmínky u jednotlivých pořadatelů festivalů předem
  • vezměte si fotoaparáty i kamery pro zachycení skvělých okamžiků a pro více sdílení
  • elektronické cigarety i zařízení na zahřívaný tabák Ploom

Buďte otevřeni novým zážitkům a nebojte se zapojit do různých aktivit, které festivaly nabízí. Tyto akce a koncerty po celé republice jsou o jedinečné atmosféře a společném odreagování, takže si to nezapomeňte užít. Hodně zábavy!