Barvy k jarním dnům neodmyslitelně patří

26.04.2024 \\ Fashion

Letošnímu jaru vládne široká paleta barev – klasická i hráškově zelená, oceánově modrá, fuchsiová, korálová, ale i tlumenější pudrové odstíny. To, že jsou pastelové tóny letos upozaděné, ale neznamená, že zmizely úplně. V kolekcích tak určitě natrefíte na mátově zelenou, baby blue či lososovou.

Jak zařadit barevné kousky do svého outfitu? Jednou z možností je zkombinovat toto oblečení s modely v neutrálních odstínech. Atraktivní syté odstíny si perfektně rozumí s bílou, krémovou, smetanovou či světle béžovou. Vytvoříte tak poutavý, a přesto sofistikovaný a nadčasový look.

Další možností je kombinování barevných kousků mezi sebou navzájem. Objevte kouzlo tzv. colorblockingu a naučte se oblékat se dle jeho pravidel. Vyzkoušet můžete 3 způsoby:

  • Zvolit si různé odstíny jedné barvy a sestavit tak outfit tón v tónu.
  • Kombinovat barvy, které leží v kruhovém barevném spektru vedle sebe (grafika barevného kruhu vám posílám v příloze, abyste ji případně měli k dispozici pro vaše čtenářky)
  • Nosit spolu barvy, které leží na barevném kruhu proti sobě, jako je například světle modrá s oranžovou, fialová se žlutou…

V aktuálních kolekcích se objevuje elegantní ženský, ale i ležérní, sportovnější styl. Na své si tak přijdete, ať už máte ráda lehké šaty, halenky, košile a saka, nebo naopak mikinu a džíny.

Veselé barvy se nevyhnuly ani obuvi a módním doplňkům. Tenisky, mokasíny, lodičky i kabelky v nejrůznějších stylech a barevném provedení hrají letos prim.