Zuzana Macko se rozhodla pro medicínu kvůli vážně nemocnému tatínkovi

26.03.2024 \\ Magazín

Krása je v detailech míní odbornice na estetickou medicínu Dr. Zuzana Macko, která pomáhá pacientům, aby se  cítili lépe. Vždy se zajímala o umění, ale o její profesní dráze rozhodl jeden podstatný impuls. Její tatínek měl vážný nádor kůže, proto se rozhodla, že půjdu na medicínu a zvítězila estetická dermatologie, obor, který spojuje chirurgii, estetické zákroky a klasickou medicínu.

Ke specializaci korektivní a anti-agingové medicíny ji přivedl silný životní příběh, ale to rozhodně nestačí, aby patřila mezi ty nejlepší. V oboru se nadále vzdělává a zdokonaluje. Účastní se zahraničních stáží, navštěvuje světově uznávané kongresy. Sama se záhy stala vyhledávanou a mezinárodně uznávanou školitelkou a členkou prestižních společností v oboru estetické dermatologie. Je majitelkou a vedoucí lékařkou soukromé kliniky v Praze.  Její metoda úpravy rtů je vyhlášená a k preciznosti dovedla i další lékaře nejen na své klinice. A v čem se liší od ostatních?

„Po dlouholetém studiu a školení v zahraničí jsem si vytvořila vlastní autorské techniky. Tyto techniky u klientů vždy používám podle toho, aby výsledné rty zapadly do celkové harmonie obličeje a velmi často tyto techniky na jednom klientovi i kombinuji,“ prozradila sympatická lékařka.

Lips by Dr. Macko je dnes již silným pracovním podpisem. Ve svých začátcích však Zuzana Macko zažila, že se zkušenosti v estetické medicíně příliš nepředávaly směrem ke konkurenci, ale ona sama dospěla ke zcela jinému rozhodnutí. „Je velmi důležité posunout své zkušenosti dále a mám radost z toho, že můžu školit lékaře, což mě baví a zároveň tak trochu můžu zvyšovat úroveň estetické medicíny v České republice,“ říká uznávaná lékařka.

Fotogalerie