C&A uvádí ve spolupráci s indickou sociální iniciativou Rangsutra kapsulovou kolekci

26.03.2024 \\ Fashion

V roce 2023 se C&A spojilo se společností Rangsutra, sociální iniciativou podporující rovnost pohlaví, aby společně vytvořily kvalitní kolekci exkluzivních, ručně vyšívaných kousků. Cílem C&A je podporovat rovná práva napříč dodavatelským řetězcem a posilovat postavení žen, proto si společnost C&A pro spolupráci vybrala Rangsutru, která je vlastněna samotnými indickými řemeslníky, z nichž většinu tvoří ženy.

  • Vysoce kvalitní kolekce obsahuje exkluzivní ručně vyšívané kousky.
  • Dostupná bude pro český trh online od 16. května

Partnerství Rangsutra x C&A

Dobře jednat je a vždy bylo základním záměrem a hodnotou C&A. Proto si C&A klade za cíl přispívat k lepšímu světu tím, že podporuje dobré skutky a stále hledá nové způsoby podpory sociálních dodavatelů. C&A rozšiřuje produkci Rangsutry, což má vyšší  dopad na zlepšení živobytí pro lidi ve znevýhodněné situaci. „Tento projekt vedou ženy, které podporují ženy a ukazují, jakou roli hraje móda při povznesení žen a vytváření skutečných pozitivních změn. Je důkazem síly partnerství a dopadu, který má na životy lidí – životy naplněné talentem, radostí a dovednostmi,“ zdůrazňuje Giny Boer, CEO, C&A Europe.

Rangsutra kapsulová kolekce

Společnost C&A se rozhodla navázat partnerství s Rangsutrou a nabídnout svým zákazníkům unikátní kolekci Rangsutra x C&A a podpořit jejich záměr pozitivně ovlivnit indické komunity. Řemeslníci z indického venkova  vytvořili kvalitní ručně vyšívané kousky, které kombinují tradiční techniky se současným designem. Kolekce se skládá ze 17 stylů oblečení a doplňků v klasické černé a bílé. Každý  kus je jedinečný a představuje bohaté řemeslné dědictví Indie. Kapsulová kolekce bude k dispozici v online obchodě C&A.

Historie Rangsutry

Rangsutra Crafts India Ltd (RCIL) byla založena v roce 2006. Společnost zaměřená na ruční výrobu je vlastněna více než  2000 řemeslníky, převážně ženami, které žijí a pracují ve vesnicích a malých městech po celé Indii. Záměrem Rangsutry je vytvořit udržitelné živobytí pro vysoce kvalifikované venkovské řemeslníky a propojit je s trhem. Každý vytvořený produkt se řídí spravedlivým obchodním procesem, který umožňuje řemeslníkům prosperovat v jejich pracovním prostředí prostřednictvím rovných platů, spravedlivých mezd, bezpečného pracovního prostředí a školení dovedností. Výrobky jsou postaveny na tradičních řemeslných dovednostech ručního vyšívání. „Naší vizí je pokračovat ve vytváření příležitostí pro inkluzivní růst tím, že budeme fungovat jako most mezi řemeslníky a trhy, změnou a kontinuitou a tradicí a moderností. Název Rangsutra se skládá ze dvou slov, která zdůrazňují naše řemeslo – Rang, což znamená barva, a Sutra, což znamená nit,“  vysvětluje Sumita Ghose, zakladatelka Rangsutry.

Společnost C&A je hrdá na partnerství s Rangsutrou, díky kterému lze rozšířit jejich podnikání a zároveň dát zákazníkům v celé Evropě jedinečnou příležitost poznat bohatou tradici indického řemesla.

Fotogalerie