Thom Artway natáčel nový klip v Londýně

12.02.2018 \\ Koncerty/Festivaly

Zpěvák a písničkář Thom Artway se hned na začátku nového roku pustil do natáčení klipu k písni All I Know. Jako vítěz prestižní soutěže Czech Fresh měl možnost vypravit se s režisérem Jakubem Jiráskem a filmovým štábem do londýnského studia YouTube Space. Natáčelo se rovněž v exteriérech Londýna a koncem minulého roku pak v brněnské sportovní hale Tesla Brno – Thomovi Artwayovi totiž v klipu zdatně sekunduje úřadující mistryně republiky v moderní gymnastice Anna Šebková. Premiéra klipu je plánovaná na druhý týden v dubnu, píseň bude singlem k chystanému albu, jež vyjde na podzim 2018. 

Fotogenické prostředí sportovní haly, talentované gymnastky a mezi nimi i krásná mistryně ČR Anna Šebková, hlavní hrdinka připravovaného klipu, jehož natáčení pokračovalo v lednu v Londýně, v plně vybaveném moderním studiu YouTube Space – na to všechno, společně se zbrusu novou písní, se mohou příznivci Thoma Artwaye těšit. „Natáčení videoklipu k chystanému singlu All I Know pro mne byla krásná zkušenost. Vůbec poprvé jsem natáčel s velkým štábem v zahraničí. Točilo se na hodně lokacích a měli jsme možnost využít skvěle vybaveného YouTube Space studia. Průběh celého natáčení se nesl v přátelské atmosféře i díky tomu, že na něm pracovala skupina mladých a talentovaných lidí. Za naši spolupráci jsem opravdu vděčný. Těším se, až se s vámi budu v dubnu letošního roku moct o výsledek podělit,“ říká Thom Artway.

O realizaci klipu se postaralo pražské Black Pear Studio. Režie se ujal Jakub Jirásek, který má pro hudbu pochopení také proto, že je frontmanem a zpěvákem kapely Cold Cold Nights. Šlo o jeho první spolupráci s Thomem Artwayem. „Hlavní část klipu All I Know, jsme situovali do prostředí gymnastických závodů. Cílem bylo pracovat s pohybem a výrazem jak na figurativní, tak lehce poetické úrovni. Vyprávění v klipu je navíc posunuto do mírné nadsázky díky speciálním efektům, které jsme realizovali v londýnském studiu YouTube Space,“ dodává režisér Jakub Jirásek.

Klip bude představen na koncertě Thoma Artwaye v Malostranské besedě v Praze 17. dubna, za účasti Anny Šebkové a gymnastického oddílu z Brna. 

">Natáčení klipu All I know v Londýně.

ThomArtway

Písničkář Thom Artway (*1993, vlastním jménem Tomáš Maček) pochází z malé moravské vesnice Vlachovice na Valašsku. Vystudoval technické lyceum a po maturitě odešel do Prahy, kde se začal naplno věnovat hudbě. V listopadu 2013 nahrál debutové EP Still Standing In The Unknown a na podzim 2016 pak vydal své první album Hedgehog (Warner Music), na kterém má duet s Markétou Irglovou a Maellou. Čeští posluchači mohli Thoma Artwaye zaznamenat rovněž na soundtracku k filmu Křídla Vánoc, kde se objevila jeho píseň Towards The Sun, nebo díky hitu I Have No Inspiration, který byl součástí reklamního spotu na nejmenovaný bankovní dům. V roce 2017 získal ocenění Zpěvák roku a Objev roku na hudebních Cenách Anděl a zvítězil také v hudebním mezinárodním projektu Czech Fresh, díky kterému ho čeká řada evropských vystoupení a spolupráce se světovou agenturou United Talent Agency.

Kromě hudební kariéry je Thom Artway také vášnivým cestovatelem, strávil necelý rok v Austrálii a na Novém Zélandu, kde sbíral zkušenosti a s kytarou v ruce bavil jako busker náhodné diváky v ulicích měst.