Krásná Ollie Roučková se prosadila v ryze mužském sportu

27.03.2017 \\ Sport

Česká čtyřkolková závodnice Ollie Roučková vyrazila poslední březnový víkend do Maďarska, kde zabojovala v prvním kole Mistrovství Evropy Baja a dvakrát si vyšlápla na stupně vítězů.

Ollie Roučková potvrdila, že patří k absolutní české čtyřkolkové špičce a mezi evropskými jezdci je považována za absolutní špičku, což potvrdila v maďarských písečných pistách v okolí města Bugaci. Domů si ze závodů přivezla zlato z dámské kategorie a bronz z mužské, a to pošilhávala dokonce po druhém místě mezi muži, ale jak sama říká: „O tom je BAJA a i přejetí zatáčky následné ztracení a návrat do závodu, to k tomu všemu prostě patří,“  dodala závodnice.

Ve třídě Q2 zvítězil Iaroslav Tovstyk z Ukrajiny, druhý dojel Przemyslaw Pawlowski z Polska a třetí dojela Ollie Roučková z České Republiky. V pilotním dílu se po několika letech oficiálně otevřela kategorie žen, a ty se na stupních vítězů poskládaly takto: 1. Ollie Roučková z České Republiky, 2. Sandra Ulrichová ze Slovenska, 3. Agata Stefaniak z Polska. 

Ollie Roučková zaslouží obdiv - během 3 dnů najela s obytným karavanem více než 1300 km a pak se postavila na start skutečně náročného závodu dlouhého 300 km. Na trasu se vydala na Yamaze. A jaký byl závod? Tak to nám popsala sama Ollie, která od letošního ledna reprezentuje ASC Dukla Praha. „Po celých 300 km jsme závodili na písečných pistách, polovinu závodu jsem hledala stopu a pomalu se mi dařilo se prokousávat kupředu. Pro mne osobně to byl velmi náročný závod, přece jen jsem odkojená bahnem a kamením. Nakonec jsme zvolili jiný převod a posledních 100 km jsem si užívala na maximum. Yamahu jsem držela u huby a na rovinkách dosahovala i 120 km/h. Do poslední chvíle jsem netušila, kolikátá jsem dojela, a když mi poprvé v mém životě hráli hymnu na stupních vítězů, měla jsem co dělat nebrečet dojetím. Velké poděkování patří celému teamu a vám všem fanouškům, kteří jste mně hnali pro co nejlepší výsledek." 

Skromnost krásné závodnice a i její křehkost mnohé překvapuje. Upřít se jí nedá ani pokora a nikdy nezapomene poděkovat všem, kteří se podíleli na tom, že vyjela na trasu a jistě jednou z největších odměn pro všechny je její skvělé umístění. Velký dík patří rozhodně společnosti Procamping, zkušenému poskytovateli komplexních služeb pro motoristy, které má možnost využívat i Ollie Roučková.

Oficiální Tisková zpráva FIM Europe

Fotogalerie