Jožo Ráž přežil sekání se smrtí

10.02.2018 \\ Magazín

Frontman kapely Elán Jožo Ráž před devatenácti roky zažil rande se smrtí, které naštěstí ustál, ale život mu otočilo vzhůru nohama. Osudovou se mu stala cesta na terénní motorce ze studia, kde právě dotočil jeden z největších hitů kapely Voda, čo ma drží nad vodou.

Zpěvákovi tehdy nedal německý řidič Falk na světelně řízené křižovatce přednost. Náraz ho doslova katapultoval do vzduchu, následně dopadl na kapotu vozu, odkud byl odhozen na tramvajové koleje, kde jeho tělo zůstalo zcela bezvládně ležet. Tato vážná nehoda byla  vyhodnocena jako přestupek, za který dostal viník pokutu ve výši 4 500 marek.

„Jedu si po městě. Pohodička. A najednou tma. Černá díra,“ líčil později Ráž poslední vteřiny, které si před nehodou zapamatoval. Co následovalo, se postupně dozvídal až po dvou měsících, když se probudil z kómatu.

Jen díky okamžité pomoci a neskutečnému zázraku přežil. Následovala celá řada operací skvělých rekonstrukčních týmů, které se snažily napravovat vážné škody na zdraví způsobené nehodou. Jožo Ráž se naštěstí na hudební scénu vrátil, ale v letošním roce prý svoji kariéru definitivně ukončí.

Fotokredit: Bratislavská župa from Bratislava, Slovakia – Krištáľové Krídlo 2016

-lz/red-