Audioknižní inspirace na advent i svátky

16.12.2023 \\ Knihy/Výstavy

Zpříjemněte si pečení cukroví, zdobení domova i cesty na rodinné návštěvy poslechem audioknih. Objevte s nimi svět kouzel a dobrodružství. Připomeňte si cestu za štěstím naší hudební legendy. Odhalte příběh nejoblíbenější hračky. A hlavně si vytvořte hezkou atmosféru, aby pro vás nadcházející období bylo nejen ve znamení horečných příprav, ale také radosti. Starosti si nedělejte ani s vánočními dárky. I na ně pro vás máme zajímavé tipy!

Nabídka a také kvalita audioknih roste. Přibývá stále více formátů a způsobů zpracování. Přesvědčit se o tom můžete i ve výběru titulů, který jsme pro vás pro nadcházející období připravili. Kromě oblíbené jednohlasé klasiky si můžete užít i díla v takzvaném superprodukčním zpracování. V něm je každá role obsazena jiným interpretem. Často přitom jde o herecká esa, k nimž patří Taťjana Medvecká, Ivan Trojan nebo Jiří Lábus. Do děje vás vtáhnou originální zvukové kulisy postavené na perfektním zvuku a speciálních efektech. Navíc i při vzniku audioknih již nachází uplatnění umělá inteligence. Co si tedy poslechnout?

B. Alston: Amari a Noční bratři

Čerstvou audioknižní novinkou je fantasy, kterou autor napsal primárně pro mládež, ale bezesporu s ní osloví i starší publikum. Hlavní hrdinkou je dvanáctiletá Amari Petersová, dívka s nelegální magickou schopností. Spolu s ní objevíte nadpřirozený svět plný kouzel, ale také zkoušek, dobrodružství a bytostí, které vás překvapí. Amari totiž záhadně zmizí bratr, který byl obrovskou nadějí vyloučené lokality Rosewood City a dostal plné stipendium na dvě z nejlepších univerzit USA. Jeho odhodlaná sestra nedokáže pochopit, proč tomu nikdo nevěnuje větší pozornost a proč policie automaticky předpokládá, že byl zapletený do něčeho nelegálního. Jaké je rozuzlení příběhu, to se dozvíte v podání Kateřiny Peřinové. I tuto audioknihu můžete pořídit na audioteka.cz.

Karel Gott: Má cesta za štěstím

Svátky bez pohádek a filmů s písněmi největší hvězdy naší hudební scény si umí představit málokdo. Zavzpomínejte na výjimečného umělce a poslechněte si jeho životní příběh tak, jak ho sám zrekapituloval. Unikátní autobiografie, jejíhož vydání se Karel Gott již bohužel nedožil, se okamžitě stala bestsellerem. Paměti jedinečného zpěváka si nyní můžete poslechnout i v audio verzi, a to s unikátní technologickou novinkou. Vybrané pasáže totiž načetla hlasem Karla Gotta umělá inteligence. Fascinující životní dráhu idolu mnoha generací připomene Igor Bareš. Pořídit ji můžete na Audiotece.

Tereza Nováková, David Semler: Holubník

Máte pocit, že u vás před svátky zavládl naprostý chaos? Nejste v tom sami! Zachovejte klid a poslechněte si, jak se žije audioseriálové rodince Holubových. Příběh tří generací, které žijí pod jednou střechou vinohradského činžáku, navazuje na tradici české komedie z rodinného prostředí a zároveň reflektuje aktuální témata. Během deseti dílů se s hrdiny Holubníku ocitnete na filmové premiéře v Lucerně, ve vězení, u soudu i na rychlorande. Občas šílené, ale především humorné zážitky a příběhy jednotlivých postav si můžete naplno vychutnat díky superprodukčnímu zpracování, které vám přiblíží atmosféru děje. V hlavních rolí se představí Jiří Lábus, Taťjana Medvecká, Petra Bučková, Petr Jeništa, Miloslav König, Kateřina Marie Fialová, Denisa Barešová a Alex Mojžíš. Tento titul je dostupný exkluzivně na Audiotece.

Jens Andersen: LEGO: Rodinný příběh nejslavnější hračky na světě

Vaše děti si ho pravděpodobně přejí najít pod stromečkem. Vy doufáte, že v noci potmě bosky nešlápnete na zapomenutý dílek. Víte ale, jak je možné, že si LEGO podmanilo srdce dětí i dospělých? Jens Andersen jako první získal úplný přístup do rodinných a podnikových archivů firmy, a tak může příběh nejslavnější hračky obsáhnout v celé jeho šíři: jako rodinnou ságu, podnikatelský zázrak i kroniku nevyzpytatelného 20. století. Zaposlouchejte se do vyprávění hlasy Petra Štěpána a Luboše Ondráčka a zjistěte, jaké to bylo, když mladý truhlář a tesař Ole Kirk Christiansen před více než sto lety zjistil, že spíš než tesařinou a zhotovováním nábytku si vydělá výrobou dřevěných autíček, káč a stavebnic. Dozvíte se také, co se stalo ve chvíli, kdy Christiansenovi vyměnili dřevo za plast a stavebnice s logem jejich firmy se dostaly do dětských pokojíčků po celém světě. Více na audioteka.cz.

Kinga Krzemińska: Anima

Potřebujete si od koled a pohádek trochu odpočinout? Pak pro vás máme pořádně mrazivý příběh. Začíná neuvěřitelným hlášením – ze severočeské vesnice náhle a nevysvětlitelně zmizeli všichni obyvatelé. Poručík Jakub Willer z místní policejní stanice začne postupně rozkrývat pochybné přeshraniční obchody i dávné křivdy zapadlých vesničanů. Čím hlouběji se ale do pátrání noří, tím víc se drolí kontury logických vysvětlení. Za každým důkazem stojí les děsivých možností. Hvězdné obsazení v čele s Jiřím Vyorálkem, Vandou Hybnerovou a Janem Nedbalem, podtržené unikátními zvukovými efekty, kterých je tenhle audioseriál plný, vás vtáhnou do děje, takže si pak určitě nenecháte ujít pokračování v druhé sérii. Obě jsou v superprodukčním zpracování dostupné exkluzivně na audioteka.cz.

Tyto a tisíce dalších audioknih najdete na www.audioteka.cz.

Vánoční sázka na jistotu

Chcete svým blízkým nadělit některý z audioknižních příběhů a nejste si jisti, zda se jim trefíte do vkusu, případně jaké tituly už mají doma? Věnujte jim dárkový poukaz a nechte jen na nich, do jaké či jakých audioknih se budou chtít zaposlouchat. Bohatý výběr čítající přes 8 500 titulů nabízí Audioteka, největší audioknižní platforma v Česku. Na své si tu přijde opravdu každý. Zastoupena jsou díla napříč žánry od nejoblíbenějších detektivek a thrillerů přes fantasy a sci-fi po audioknihy podporující osobní rozvoj. Nechybí ani stále oblíbenější audioseriály – třeba letošní novinka, kterou je Tirák od Petra Kolečka. Dárkové poukazy pořídíte v hodnotě 300, 500 nebo 1 000 Kč. Doručit si je můžete nechat v elektronické nebo tištěné formě, případně také v luxusním dárkovém balení. Více na www.audioteka.cz.

Skvělý dárek na poslední chvíli

Přemýšlíte, čím pod stromečkem potěšit své blízké, když už není moc času a obchody praskají ve švech? Dopřejte vánoční pohodu sobě a množství krásných zážitků obdarovaným. Z pohodlí domova jim totiž během chvilky obstaráte členství v Audioteka Klubu, a s ním i přístup k více než tisícovce audioknih, které mohou v rámci předplatného poslouchat bez omezení. Získají také předpremiérový přístup k atraktivním novinkám a další výhody. V klubovém katalogu jsou zastoupeny rovněž tituly ve strhujícím superprodukčním zpracování. Z letošních novinek jde například o sérii divadelních her Agathy Christie, nevšední pojetí Sluhy dvou pánů a také oblíbené audioseriály Tirák, Holubník nebo úplnou novinku Já, vrah 2. V rámci dárkového poukazu můžete zvolit členství na 3 měsíce (600 Kč), 6 měsíců (1 200 Kč) nebo zvýhodněné roční členství (1 999 Kč). Pokud dárek pořizujete opravdu na poslední chvíli, nechte si poukaz zaslat v elektronické podobě. Jinak je v nabídce i tištěný nebo v luxusním balení. Více na www.audioteka.cz.

Fotogalerie