Dino má skvělé tipy na vánoční dárky

10.12.2023 \\ Design/Domov

Letos vyberete dárky hravě, ať už se jedná o Dobrodružství, nostalgii, nadšení z tvorby i poznání či zábavu, která teprve začíná u vánočního stromečku. To vše můžete svým blízkým věnovat v podobě originálních her a hraček. Podpoří jejich fantazii, prověří postřeh, znalosti a logické uvažování, ale především jim umožní příjemně strávit společný čas. Máme pro vás tipy, co nadělit dětem, rodičům, kamarádům i kolegům. Všechny hry a hračky pochází od tradiční české značky Dino, která letos slaví už 30 let na trhu.  Kromě nápaditých herních mechanismů obdarované potěší krásnými ilustracemi a do detailů vyladěným kvalitním zpracováním. Co si z bohaté nabídky vybrat?

Detektivní dobrodružství pro malé hráče

S živými dárky to bývá ošemetné. Kočička však pod vaším stromkem přesto chybět nemusí. Spoustu radosti dětem udělá desková deduktivní hra, v níž je k vyšetřování šesti záhadných případů přizve sám Detektiv Kočička. Hráči se zúčastní výslechu svědků i podezřelých a budou hledat indicie, které povedou k nalezení a usvědčení pachatele. Nádherně vyvedená a barevná hra od rodinné značky Dino je určena pro děti od sedmi let, ale s pomocí rodiče, který bude číst výpovědi svědků, ji zvládnou i mladší. Za 599 Kč ji z pohodlí domova pořídíte na mojedino.cz.

Vánoční pohoda pro maminky

Po hektických vánočních přípravách maminky jistě ocení chvilku pro sebe. Chcete-li jim tento čas zpříjemnit zábavou, u které si odpočinou, vyčistí si hlavu, a ještě si vytvoří něco pro radost, věnujte jim pod stromeček relax puzzle od české značky Dino. Jsou z pevného kartonu a mají 500 dílků velikosti XL, takže se dobře skládají. Uvolnit mysl, zbavit se stresu a navodit dobrou náladu pomohou díky harmonické kombinaci barev i atraktivním motivům. Novinkami jsou barevné dlaždice a nádherný slon, který nebyl zvolen náhodou. Je považován za symbol štěstí a my věříme, že přinejmenším v podobě hezkých okamžiků jej vašim milovaným skutečně přinese. Relax puzzle můžete koupit za 319 Kč na mojedino.cz.

Příjemné sváteční napětí pro tatínky a další dobrodruhy

Příběhová RPG hra plná zvratů vás zavede do temného, legendami opředeného hradu, který hlídá obrovský rudý drak. Ať už přijmete podobu mocného mága, odvážné válečnice nebo nepolapitelné zlodějky, vydáte se za dobrodružstvím, jehož cílem je najít panovnické žezlo, porazit draka a stát se nejsilnějším hrdinou. K tomu se potřebujete nejprve vypořádat s příšerami, nasbírat zkušenosti z boje, vyhnout se pastem, získat silné zbraně a brnění, a především vylepšit svou herní postavu. Dračí Hrad nové výzvy je bohatě vybavená, původní česká hra na hrdiny, která strhne až čtyři hráče starší osmi let. Napínavou zábavu, možnost procvičit si taktické dovednosti a zapojit fantazii na maximum jim poskytne přibližně na hodinu a půl. Pro tenhle nádherný dárek zamiřte na mojedino.cz. Stojí 999 Kč.

Balzám na duši pro celou rodinu

Krásy exotické džungle můžete obdivovat přímo ve svém obývacím pokoji. S novou hrou Rainforest vám totiž doslova rozkvetou před očima. Ve hře strategicky tvoříte životodárný deštný prales s bohatou vegetací,
v níž se zabydlí ikonická zvířata jako opice, motýli, papoušci či žáby. Pro ně budujete chráněné oblasti. Sbíráte přitom body, které vám pomohou k vítězství. Interakce s hráči a radost z výhry je ale v tomto případě jen pomyslnou třešničkou na dortu. Náladu vám zlepší jak samotný proces tvorby, tak nádherné ilustrace, které podtrhují atmosféru úchvatné krajiny. Na přibližně půlhodinové dobrodružství v přírodním ráji na zemi se díky rodinné hře Rainforest vydají dva až čtyři hráči ve věku od osmi let. Pořídíte ji za 899 Kč na mojedino.cz.

Velký soubor her nejen pro babičku s dědou

Šachy, dáma, mlýn, halma, samotář, Člověče nezlob se, vrchcáby, hry s kostkami, mariášové karty, kvarteto - to jsou generacemi prověřené hry, které by neměly chybět v žádné rodině. Pod stromeček je můžete nadělit ve stylovém retro obalu. V něm se skrývají kvalitní herní desky vyrobené z pevného kartonu, a také dřevěné figurky a hrací kameny. Získáte tak výbavu, s níž si užijete 150 klasických společenských her, a to v dobře známých i méně obvyklých variantách. S Velkým souborem her od značky Dino si obdarovaní potrénují logické a strategické myšlení a vychutnají si chvíle zábavy, do níž se mohou zapojit i děti či vnoučata starší šesti let. Velký soubor her stojí 499 Kč, najdete ho na mojedino.cz.

Pohádkové putování pro milovníky klasiky

Vaše vánoční pohoda rozhodně nemusí končit televizními pohádkami. Vydejte se díky oblíbené rodinné deskovce Z pohádky do pohádky spolu s králem, princeznou a dalšími postavami hledat zlatý poklad. Cesta kouzelným světem nebude vždy snadná a některá stvoření se vám budou snažit výpravu na Zlatý vrch překazit. Naštěstí však potkáte i dobráky, kteří vám rádi pomohou. Hra, která zabaví všechny členy rodiny už od školkového věku, vyšla v exkluzivní retro edici značky Dino s původními ilustracemi a krásnými dřevěnými figurkami české výroby. Věříme, že se postará o hřejivou vánoční atmosféru třeba právě u vás doma. Na mojedino.cz ji koupíte za 399 Kč.

Perfektní dárek pro náročné hráče

Nová hra Aldebaran Duel od světově známého autora Vladimíra Suchého je tou pravou volbou pro milovníky strategických her bez prvku náhody. Ocitnou se tu v roli vůdce vesmírné flotily, se kterou chtějí ovládnout co největší část nové planetární soustavy. Objevují planety, osidlují je a využívají jejich nerostné bohatství ke stavbě vesmírných lodí. Během tří epoch se snaží získat převahu nad svým protivníkem. Musí přitom optimálně zvážit každý svůj tah. Neexistuje totiž jednoznačná výherní taktika – cest k úspěchu ve střetu dvou impérií je mnoho, a tak je každá hra odlišná. K rukopisu Vladimíra Suchého patří nové unikátní mechanismy i propracovaný sólo mód, který nechybí ani u této novinky. Jde o expandující vesmír s originálním skládáním planet a využíváním karet v každém tahu. Jak název napovídá, Aldebaran Duel je určený dvěma hráčům, a to od dvanácti let. V každém případě prověří strategické myšlení, logické uvažování i schopnost plánovat. Pro novinku značky Dino se vydejte do speciálních prodejen s deskovými hrami nebo do vybraných knihkupectví. Doporučená maloobchodní cena je 999 Kč.

Party hra nejen na Silvestra

Kamarády či kolegy pod stromečkem překvapíte zajímavou alternativou party her. V českém prostředí ojedinělá hra Ucho vám pomůže zjistit, jak bohatá může být komunikace bez sluchu. Na chvíli s ní zapomenete na zvukové vjemy, hádáte a vyjadřujte známá slova jen s pomocí odezírání ze rtů a znakové řeči, díky čemuž se postupně naučíte znakovat nejčastější slova. Nedokážete si ani představit, jaké výbuchy smíchu vás během hraní čekají. Ucho si užijete nejlépe v týmech o dvou až šesti hráčích a zabaví vás zhruba na půl hodiny. Vznikla ve spolupráci značky Dino s Tichým světem, neziskovou organizací, která se dlouhodobě snaží o propojování světa slyšících a neslyšících. K dostání je za 499 Kč, jejím nákupem podpoříte právě organizaci Tichý svět. 

Extra tip:

Chybí vám pod stromeček něco malého a přitom roztomilého? Sáhněte po čerstvé novince značky Dino, kterou je rychlá karetní hra Gump: Jsme dvojka. Přináší příběh psí pravdy, naděje a lásky. Hráči se v ní snaží dostat k sobě všechny dobré lidi a zvířata tak, aby nikdo nebyl sám. Společné místo představuje odhazovací balíček karet a cílem každého z hráčů je dostat na něj všechny své karty. Nebude to však tak jednoduché. Nikdy totiž nevíte, kdy se objeví zlý páníček Křivák, který vám znenadání hodí pár klacků pod nohy. Nová hra, s níž potrénujete rychlé počty i strategii, je v nabídce mojedino.cz za 279 Kč.

Stylová výbava pro nejmenší

Legendární plastová Tatra 148 od Dino má nosnost až 100 kilogramů, takže vašim dětem pomůže odvézt od stromečku pořádnou hromadu dárků. Bude jim oblíbenou hračkou a užitečným pomocníkem doma
i na pískovišti
. A navíc, Tatra kolekce zahrnuje množství variant a barevných provedení. Kromě oranžové klasiky patří k nejoblíbenějším také růžová nebo vojenská khaki. Na výběr přitom máte mezi velkým, 72 centimetrů dlouhým, modelem, a kompaktnější verzí tatrovek, které mají 30 centimetrů. Snáz se tak vejdou do menšího pokojíku. V každém případě jde o kvalitní a odolné hračky vhodné pro děti již od jednoho roku. Vyrábí se v Liberci z potravinářského plastu bez ftalátů. Velké Tatry pořídíte za 849 Kč. Menší modely stojí 349 Kč. Více na mojedino.cz.

Přejeme vám krásné svátky a spoustu hezkých chvil s vašimi blízkými, třeba právě při hraní her! Inspiraci, čím si společný čas zpříjemnit, najdete na mojedino.cz.

Fotogalerie