Inspirativní příběh Elona Muska nyní i v audioknižní podobě

17.11.2023 \\ Knihy/Výstavy

Jeden z nejvýraznějších inovátorů a vizionářů současnosti. Muž, na jehož urputnost, tvrdost a současně křehkost měla dost možná vliv šikana spolužáků i drsný přístup otce. Život Elona Muska je bezesporu pozoruhodný a vy se o něm můžete dozvědět více v nové biografii od autora světových bestsellerů Waltera Isaacsona. Ta je v češtině od října dostupná jak v tištěné verzi od vydavatelství Práh, tak v audioknižním provedení. O to se postarala Audioteka, největší audioknižní platforma v Česku.

Dva roky Walter Isaacson Elona Muska pozorně sledoval, účastnil se jeho schůzek, procházel se s ním po továrnách, natočil hodiny a hodiny rozhovorů s ním, s jeho příbuznými, přáteli, spolupracovníky i protivníky. Výsledkem je originální a informacemi nabité vyprávění o neskutečných úspěších a zmatcích, které se snaží odpovědět na jednu zásadní otázku: jsou démoni, kteří Muska pronásledují, zároveň i hnací silou za všemi jeho inovacemi a pokroky?

Příběh je strhující jak v psané, tak v audioknižní formě. Ta je literární předloze věrná. Přeneseny do ní jsou i poznámky pod čarou, které upřesňují či doplňují důležitá fakta. S textem šly snadno spojit, takže jsou přirozenou součástí děje. „Isaacson přistupuje k psaní životopisů jako novinář. Nehodnotí, neglosuje, nesnaží se zviditelnit sám sebe. Jeho dílo je plné na sebe navazujících citátů a čtenář má pocit, že se ocitl uprostřed dění, ať už na startu SpaceX nebo doma v Muskově rodině. A přesně to jsme chtěli zachovat. Proto jsme při nahrávání upravovali jen drobnosti tak, aby šel text interpretovi Jakubu Saicovi lépe do pusy,“ vysvětluje režisérka audioknihy Helena Rytířová.

Poslechem biografie Elona Muska můžete strávit příjemných téměř 21 hodin. Audiokniha je k dostání přímo na www.audioteka.cz, kde ji pořídíte za 599 Kč.