HyClean Pure - to je péče, jakou si vaše podlaha zaslouží

16.11.2023 \\ Design/Domov

Díky desítkám let zkušeností v oblasti péče o podlahy se Miele také zaměřuje na standardy v oblasti udržitelnosti. S novým prachovým sáčkem HyClean Pure se této rodinné firmě podařilo zvýšit podíl recyklovaného materiálu na 80 %*, aniž by to bylo na úkor výkonu a filtrační účinnosti. Tento krok představuje další milník v obchodní činnosti společnosti Miele v oblasti prachových sáčků, která od roku 2022 zahrnuje také belgického výrobce Eurofilters.

Vysoký podíl recyklovaného plastu se odráží i v designu nového sáčku, který má jasně viditelný tmavý šev. Také pohmatově již sáček napovídá o použití recyklovaných materiálů: pro ještě větší úspory zdrojů byl počet filtračních vrstev snížen z obvyklých šesti až osmi na pět vysoce účinných vrstev, přičemž kvalita švů a úchytné destičky, která je rovněž vyrobena z recyklovaného materiálu, zůstává nezměněna. Navzdory sníženému obsahu netkané textilie a vysokému podílu recyklovaného materiálu dosahuje sáček působivé filtrace 99,99 %** a navíc nabízí zvýšený objem náplně 3,4 litru.

K tomu přispívá inovativní proces výroby netkané textilie: tato technologie, nazývaná hydrocharging, šetří zdroje tím, že odpadá potřeba dalších vrstev jemných filtrů, protože prach, alergeny a nečistoty jsou bezpečně vázány v sáčku vysavače.

Zákazníci se mohou těšit také na optimalizovaný design obalu HyClean Pure, který je vyroben ze 100 % recyklovaného papíru.

Společnost Miele zahájila certifikační proces u Blauer Engel, renomované ekologické značky německé vlády. Tento certifikát potvrzuje ochranu životního prostředí a vhodnost prachového sáčku HyClean Pure pro použití. Jeho udělení se očekává přibližně za dva měsíce.

Přechod na nové sáčky HyClean Pure bude zahájen v říjnu v Německu, Rakousku a Švýcarsku. V Evropě a Asii proběhne od ledna 2024. Nová generace sáčků je vhodná pro širokou škálu modelů vysavačů Miele.

*Podíl recyklovaného materiálu se skládá z recyklátu po spotřebě (post-consumer) a z procesu výroby (post-industrial); s tolerancí +/- 5 %.

**Podle normy IEC 62885-2 v současných přístrojích od roku 2018 při použití přiložených filtrů.

www.miele.cz