QUEENIE oslaví v dubnu své 18. narozeniny koncerty a letním turné po Česku

15.11.2023 \\ Koncerty/Festivaly

Skupina QUEENIE, která se v oblasti tribute band řadí ke světové špičce, oslaví své významné jubileum v pražském O2 universu, a to hned dvakrát po sobě - 18. a 19. dubna 2024.

Kapela QUEENIE, která se stará o repertoár Freddie Mercuryho a Queen, je jednou z nejžádanějších kapel v České republice. Se svou show nazvanou Queen Relived uskutečnila již 5 koncertů v pražské O2 areně nebo vystoupila na oficiální narozeninové oslavě královny Alžběty II.

QUEENIE oslaví milník své kariéry ve velkém stylu. Pro své fanoušky má kapela připravené 18. a 19. dubna 2024 dva koncerty v pražském O2 universu. Precizní ztvárnění písní legendy světového rocku živě v původních aranžích a tóninách je důvodem k oblibě této formace, která je nejen českému publiku již velice dobře známa. Po svých pěti koncertech v O2 areně, se kapela rozhodla oslavit své narozeniny v útulnějších prostorách multifunkční haly O2 universum, která s O2 arenou přímo sousedí. „Chceme být blíže divákům, chceme jim více vidět do tváří. Tenhle koncert oslaví naši osmnáctiletou kariéru, a my bychom byli rádi, kdyby toto výročí s námi přišli oslavit i všichni ti, kteří s námi před osmnácti lety začínali,“ vysvětluje frontman kapely Michael Kluch, jenž svojí hlasovou akrobatikou, zjevem i pohybem dává vzpomenout na Freddie Mercuryho v nejlepších letech Queen.

Po pražských koncertech bude následovat letní turné po českých a moravských městech, první koncert proběhne 10. července 2024 v Plzni. „Je to pro nás veliká radost, nikdy by nás nenapadlo, že vydržíme takhle dlouho a dokážeme dát divákům tolik dobré nálady. Snažíme se jim to vracet každým koncertem, ale letošní léto bude díky tomuto našemu jubileu o to více okořeněné a celá naše parta se na to moc těšíme,“ doplňuje Michael Kluch.

Pražská formace vyrazí se svou show, kterou definuje jako koncertní divadlo, do měst České republiky, aby potěšila všechny fanoušky této legendární a nesmrtelné hudby. Těšit se můžete na písně legendární skupiny Queen v precizním provedení. QUEENIE v čele s Michaelem Kluchem si zakládají na přesném a autentickém pojetí skladeb v původních aranžích a tóninách, které doplňují autentickými kostýmy a vizuální show.

QUEENIE chystají bohatou vizuální výpravu se speciálními kulisami a vizuálními efekty. Show bude zaměřena na kapelu QUEENIEa na její historii sahající až do roku 2006. Proto oproti jiným koncertům v průběhu večera vystoupí i někteří z původních členů kapely nebo hosté, kteří jsou s historií kapely významně spojeni.

Kapela si pro své fanoušky ještě připravila speciální akci. Ti, kteří si objednají s kapelou setkání meet & greet, budou mít jedinečnou příležitost prohlédnout si originální kostým Freddie Mercuryho. Tento kostým vydražil Michael Kluch na zářijové aukci Mercuryho osobních věcí v aukční síni Sotheby's.

Vstupenky na narozeninové koncerty, které se budou konat 18. a 19. dubna 2024 v O2 universu, můžete koupit na o2universum.cz a vstupenky na letní turné pak můžete zakoupit na ticketportal.cz

Fotogalerie