Longines MINI DOLCEVITA: Elegance v nejmenším detailu

29.10.2023 \\ Design/Domov

Kolekce MINI DOLCEVITA právě dorazila do klenotnictví a hodinářství BENY! Díky svému nenápadnému profilu, klasickému stylu a estetickým variacím, které jsou zároveň aktuální a nadčasové, se jedná o mistrovské dílo, jež stejnou měrou vyjadřuje luxus a současnou eleganci značky Longines. Modely hodinek MINI DOLCEVITA najdou odezvu u všech dynamických žen, které přitahují úchvatné hodinky, jež dokonale doplní jakoukoli volbu stylu. Proto se také jejich tváří stala oscarová herečka Jennifer Lawrence, která se v loňském roce stala ambasadorkou značky Longines.

Hodinky Mini DolceVita mají působivý rodokmen: inspirovala je legenda Longines vytvořená v roce 1927 a samozřejmě také původní kolekce DolceVita z roku 1997. Tato řada vyvolala dnes již známý slogan „Elegance je postoj“ a Mini DolceVita nyní aktualizuje tento příběh pro novou generaci.

„Elegance je jedinečná, protože nám umožňuje vymanit se z tradičních estetických kódů a zároveň odhalit více tváří naší osobnosti. Je to příležitost neustále se přetvářet na základě našich tužeb a nálad, ať už vážných, nebo hravých, ale vždy v souladu s naším vlastním vkusem a hodnotami,“ říká Matthias Breschan, generální ředitel společnosti Longines. Elegance je samozřejmě instinktivní, neuchopitelný pojem. Někdy se vymyká definici, ale poznáme ji, když ji vidíme. Vidíme ji u významných ambasadorů elegance značky, jako jsou Jennifer Lawrence, Regé-Jean Page, Kate Winslet, Suzy nebo Zhao Liying. A vidíme ji v každých hodinkách Longines, kde každý malý detail umocňuje harmonii celého díla. To platí zejména pro hodinky Mini DolceVita, jejichž elegance je patrná z jemných, čistých linií a přesných proporcí.

Moderní dámské šperkové hodinky vyjadřují nadčasový styl každým detailem. Díky pouzdru se sníženým profilem, čistým liniím a nově navrženému náramku z ušlechtilé oceli je tato moderní klasika stejně módní jako elegantní. Každý model v kolekci Mini DolceVita je vybaven obdélníkovým pouzdrem z ušlechtilé oceli o rozměrech 21,5 x 29 milimetrů a je poháněn vysoce přesným quartzovým strojkem L178. Hodinky jsou navíc vodotěsné do 30 metrů (3 barů), čímž uspokojují potřeby i těch nejnáročnějších zákaznic.

Vrcholem nové kolekce je oslnivé pouzdro orámované 38 diamanty kvality IF-VVS Top Wesselton. Nový kruhový ciferník Cosmo uvnitř obdélníkového pouzdra upozorňuje na svou nekompromisní eleganci. Zahlédnout ho můžete skrze safírové sklíčko, které je odolné proti poškrábání. Vyznačuje se jemnými kontrasty: stříbrné pozadí s bílou matnou hodinovou stopou doplňuje bílý matný kulatý subciferník s malými vteřinami. Lakované římské číslice a ručičky z modré oceli jsou na pozadí světlejších odstínů číselníku velmi dobře čitelné. Estetiku hodinek Mini DolceVita završuje nově navržený odvážně moderní náramek z ušlechtilé oceli, který díky 198 článkům umocňuje šperkového ducha hodinek a nabízí svému nositeli mimořádné pohodlí.

Seznamte se s kolekcí: mini hodinky, velká rozmanitost

Hodinky Mini DolceVita byly vytvořeny v působivé škále barevných variant a konfigurací. Šest z nových modelů je vybaveno diamanty lemujícími pouzdro. Kromě klasického modelu představeného výše jsou k dispozici podobně laděné hodinky s římským obdélníkovým ciferníkem stříbrné barvy vyznačující se dekorem flinqué, jehož jemné geometrické vzory jsou na ciferníku vyraženy gilošovaným efektem, a lakovanými římskými číslicemi a ručičkami z modré oceli. Malá vteřinová ručička na pozici 6 hodin je vyvedena ve čtvercovém subciferníku.

Čtyři modely s diamanty byly vytvořeny ve čtyřech výrazných módních barvách – slonovinově bílé, mátově zelené, květinově růžové a uklidňující modré. Řemínky atraktivně ladí s barvou vnějšího čtverce římského obdélníkového ciferníku a tento účinný kontrast vytváří vnitřní čtverec s gilošovaným efektem. Zlacené římské číslice a ručičky vytvářejí 3D dojem a dotvářejí jedinečný estetický obraz. S odpovídajícími koženými řemínky je každý z nich zářivým vyjádřením oslavy elegance hodinek Mini DolceVita.

Nová řada Mini DolceVita zahrnuje také pět modelů s nápadnými, ale přesto decentními pouzdry bez diamantů. Jejich rozmanitost je opět působivá. K modelům s římskými ciferníky se přidávají hodinky s číselníkem Cosmo se stříbrnou pískovanou povrchovou úpravou. Každý model je nabízen na nově navrženém náramku z ušlechtilé oceli nebo na stylovém černém koženém řemínku; hodinky s římským ciferníkem jsou k dispozici také s červeným koženým řemínkem.

Každý model Mini DolceVita je silným vyjádřením elegance a sladkého italského způsobu života, který je s kolekcí dlouhodobě spojován. Tyto úchvatné šperkové hodinky jsou nejen postaveny na bohatém dědictví, ale patří rovněž mezi nekompromisně moderní modely určené dynamickým, temperamentním ženám.

Fotogalerie