Ještě udržitelnější a komfortnější – nové chladničky a mrazničky Miele

25.10.2023 \\ Design/Domov

Zvýšení energetické účinnosti jde ruku v ruce s vysokými standardy kvality Miele, které zajišťují testovanou a deklarovanou energetickou účinnost po celou dobu životnosti přístroje. Většina chladniček a mrazniček Miele byla vylepšena o jednu třídu energetické účinnosti, některé dokonce o dvě třídy. Vrcholem v portfoliu je nová kombinace chladničky a mrazničky, která je díky dodatečným izolačním panelům dokonce o 10 procent úspornější než třída energetické účinnosti A (KFN 4898 A -10 D BlackSteel).

„Alexo, otevři dvířka chladničky“

Nemáte volné ruce, protože v jedné ruce držíte tác a v druhé velkou láhev

s džusem? V tomto případě je funkce otevírání dvířek ActiveDoor zvláštním přínosem pro pohodlí u vestavných spotřebičů: dvířka se na pokyn Amazon Alexa* nebo Google Assistant automaticky otevřou až o 115 stupňů - a na povel se opět zavřou. Tato nová funkce je také užitečnou podporou pro osoby s tělesným postižením. Jako alternativa k hlasovému příkazu funguje automatické otevírání a zavírání také lehkým poklepáním na dvířka spotřebiče.

Úhel otevření a dobu trvání do zavření lze individuálně zvolit na displeji přístroje. Pokud dvířka při otevírání nebo zavírání narazí na překážku, mechanismus se zastaví a na displeji se zobrazí varování. Po odstranění překážky se dvířka automaticky zavřou. Přístroj lze samozřejmě otevírat a zavírat také jako obvykle ručně.

Nezávisle na hlasem ovládané funkci zavírání ActiveDoor je mnoho modelů vybaveno funkcí SoftClose pro pomalé, tlumené zavírání dvířek přístroje. Od úhlu otevření menšího než 30 stupňů se dvířka zavírají automaticky. Dvířka tak nezůstávají nechtěně otevřená, což snižuje účet za elektřinu. Tlumené zavírání zabraňuje cinkání lahví nebo dokonce jejich vypadávání z dvířek.

Mrazení nebo chlazení – podle potřeby

Chytrá funkce Freeze&Cool, která byla dříve dostupná pouze u volně stojících spotřebičů, je nyní k dispozici i u vestavných spotřebičů. Díky ní je chladnička

s mrazničkou flexibilnější než kdykoli předtím, protože umožňuje využít mrazicí část jako chladicí zónu. Teplotu lze nastavit buď pro mražené potraviny v rozsahu -25 °C až -15 °C, nebo jako rozšíření chladicího prostoru na -2 °C až +14 °C. To je praktické zejména pro milovníky ryb a mořských plodů, protože ty se optimálně skladují při teplotě -2 °C až 0 °C. Zajímavost: díky flexibilnímu nastavení teploty (přímo na přístroji nebo prostřednictvím aplikace Miele) zde lze skladovat i potraviny, které do chladničky nepatří, jako například brambory, rajčata nebo okurky.

Chladničky Miele jsou flexibilní i v dalších oblastech: například s dělenou policí FlexiBoard, která je nyní k dispozici i pro vestavné spotřebiče. Přední část skleněné police lze jednoduše zasunout pod zadní část. Tak v přední části chladničky vznikne místo na velké nádoby, jako jsou vysoké láhve nebo karafy.

Za tímto účelem jsou také police ve dvířkách díky jemné regulaci plynule a především lehce nastavitelné - aniž by se obsah převrátil nebo musel vyjmout.

*Síťové aplikace popsané v textu jsou dodatečné digitální nabídky společnosti Miele & Cie. KG nebo partnerských společností. Všechny chytré aplikace jsou umožněny systémem Miele@home. Rozsah funkcí se může lišit

www.miele.cz

Fotogalerie