Jak pečovat o vonné svíčky? Pár užitečných tipů

15.10.2023 \\ Design/Domov

Zpříjemněte si podzim svíčkami Heart & Home od Albi a udělejte si doma pohodovou atmosféru. Protože světlo a teplo bezpečně zaženou všechny chmury. K dostání na prodejnách Albi a v e-shop.albi.cz.

Vyberte vhodnou velikost

Zvolte správný typ svíčky pro velikost daného prostoru (střední pro malé až střední místnosti, velká pro středně velké až velké místnosti).

Nezapomeňte zastřihávat knot

Před každým hořením (včetně prvního) zastřihněte knot na délku asi 5 mm. Zabráníte tak nadměrnému kouření.

Nechte svíčku hořet adekvátní dobu

Při prvním zapálení nechte svíčku hořet dostatečně dlouho (velkou asi 2 hodiny, střední zhruba 45 minut), aby se vosk úplně roztavil až po stěny nádoby. Díky tomu předejdete tzv. tunelovému hoření, kdy po obvodu nádoby zůstává nerozpuštěný vosk. S délkou hoření sice stoupá intenzita vůně, nenechávejte však svíčku napoprvé hořet déle než tři hodiny. Vosk kolem knotu by měl vždy být bez jakýchkoliv nečistot. Zamezíte tím prskání svíčky.

V čem jsou svíčky Heart & Home od Albi jiné?

Obsahují vosk vyrobený ze sójových bobů, díky kterému jsou šetrnější k životnímu prostředí i domovu. Sója totiž patří mezi jednoduše obnovitelné zdroje, stačí ji jen vysadit. Při jejím spalování nevznikají toxické látky. Sójový vosk navíc esence do vzduchu uvolňuje rovnoměrně, a vy si tak oblíbenou vůni vychutnáte stejně intenzivně na začátku hoření, jako na jeho konci.

Tipy na trendy vůně podzimu 2023

Heart & Home Medová hruška

Voní sladce jako čerstvě upečený hruškový koláč. Nechte se zlákat.

Hlava: pošírovaná hruška
Srdce: med
Základ: vanilka

Střední svíčka (349 Kč) provoní domov až na 30 hodin, velká (549 Kč) na 75 hodin.

Heart & Home V peřince

Exotické Palo Santo neboli Svaté dřevo se používá pro výrobu kadidel a vonných tyčinek. Podlehněte jeho omamnému kouzlu.

Hlava: hřebíček
Srdce: kosatec
Základ: Palo Santo

Střední svíčka (349 Kč) provoní domov až na 30 hodin, velká (549 Kč) na 75 hodin.

Fotogalerie