Mokasíny jsou považované za nadčasovou, elegantní obuv

21.10.2023 \\ Fashion

Mokasíny jsou dnes považované za lety prověřenou, nadčasovou, elegantní obuv. Víte ale jak vznikl jejich názvy?  Slovo mokasín se poprvé objevilo v jazyce algonkinských kmenů, tedy kmenů Indiánů Severní Ameriky. A víte, který národ proslavil mokasíny v Evropě? Byli to Dánové, kteří je používali jako obuv na zemědělskou práci, stejně jako domorodí Indiáni. Ty dnešní se od těch původních liší, ale patří mezi osvědčený druh obuvi.

Jedním z nejvýraznějších trendů podzimu jsou bezpochyby chunky mokasíny, ty skutečně stylově doplní jakýkoliv podzimní look. Polobotky s robustními profilovanými podešvemi hrají prim už několik sezon. Těm letošním vévodí neutrální odstíny krémové a béžové, ale také tajemná bordó a klasická čerň. V kolekci Deichmann najdete jak mokasíny z pravé kůže, tak modely v imitace semiše, či kousky v extravagantním lakovaném vzhledu. Chunky mokasíny zdobí na přezce jemné kovové nebo sofistikované výrazné řetízky. Novinkou jsou třpytivé modely v rockovém stylu poseté kamínky, ve kterých budete rozhodně vidět.

Kromě chunky mokasín se nosí také klasické modely v elegantním stylu. Ani s nimi vám nuda rozhodně nehrozí! Lakovaný vzhled v imitaci zvířecí kůže nebo lesklé kousky ve světlých odstínech mléčné kávy vás zaujmou na první pohled. Milujete barvy? Nevzdávejte se jich ani na podzim! Ležérní mokasíny v matné lahvově zelené, sytě růžové či modré rozzáří váš vzhled i v pochmurném podzimním počasí. Toužíte po nohách dlouhých až do nebe? Vsaďte na stylové mokasíny na vysokém blokovém podpatku, které vám zabezpečí pohodlí i stabilní krok.