Aby nám nebyla v podzimních dnech zima

18.10.2023 \\ Fashion

Podzim je tady a s ním i móda hřejivých bundiček a kabátků. Jaké modely se tuto sezónu nejvíc nosí?

Podzimní kabáty v pánském stylu

Kabát s límcem do „V“, inspirovaný pánským šatníkem, je podzimní stálicí, kterou rozhodně neuděláte krok vedle. Minimalistický model v mírně rozšířeném střihu v délce pod kolena oblečete k většině elegantních podzimních outfitů. Oversized kabát zase skvěle doladí ležérní look v městském stylu. Letošní sezónu jsou hitem kabáty v neutrálních odstínech, jako je krémová, béžová, hnědá, šedá, černá. Kromě zemitých přírodních tónů najdete v kolekcích i výrazné syté kousky, například kabáty v kobaltově modré, klasické zelené či sytě růžové barvě. Trendem jsou nejen jednobarevné modely, ale také kabáty v nadčasovém kostkovaném vzoru, případně černobílá kombinace kohoutí stopy.

Prošívané bundičky

Pohodlné a příjemně hřejivé. Takové jsou svrchníky v podobě lehčích prošívaných bund. V aktuálních podzimních kolekcích najdete jak klasické sportovnější modely s kapucí, tak ležérní oversized bundy s atypickým prošívaným vzorem, které jsou ideální volbou pro každodenní nošení. Bundám, podobně jako kabátům, vévodí neutrální a pastelové barvy, ale objevuje se i pár kousků v sytých výrazných barvách.

Prošívané vesty

Delší vesty s prošíváním jako alternativa k prošívané bundě? Proč ne! Můžete pod ně obléct i huňaté svetry, které by se vám pod bundu s rukávy prostě nevešly. Oblečte je k rolákům, svetrům, mikinovým nebo úpletovým šatům, dolaďte nízkými šněrovacími kozačkami a užívejte si podzim na maximum.

Pláště a pláštěnky

Podzimní počasí nás dokáže občas zaskočit. Chystáte se ven, když začalo znenadání pršet? Vyzbrojte se do sychravého podzimního počasí nepromokavým trenčkotem nebo pláštěnkou, která vás udrží v suchu i během celodenního pobíhání v dešti.