Do kin přichází animovaná pohádka Strašidlo cantervillské

17.10.2023 \\ Film/TV

Pokud milujete povídku Oscara Wilda, rozhodně byste si v kinech neměli nechat ujít filmovou novinku pro celou rodinu s názvem Strašidlo cantervillské. Ta vás zavede do starobylého anglického zámku, kde se dějí věci, nad kterými zůstává rozum stát…

Po tři staletí strašil Sir Simon de Canterville ve svém sídle Canterville Chase a vskutku dobře se u toho bavil. Jednoho krásného dne se však do jeho panství nastěhuje moderní rodinka Američanů, která se duchem nenechá jen tak zastrašit. V tu chvíli začíná boj o post pána domu doprovázený humorem a ztřeštěnými událostmi. Podaří se Siru Simonovi nevítanou návštěvu vyhnat ze svého sídla i přesto, že na ni staré dobré čáry už neplatí?

Za animovanou pohádkovou adaptací stejnojmenné knižní předlohy od Oscara Wilda stojí režisérské duo Kim Burdon a Robert Chandler. Zatímco pro Kima Burdona jde o první celovečerní debut, Robert Chandler byl producentem úspěšného animovaného snímku Úžasný Mauric z dílny režiséra Terryho Pratchetta.

Své premiéry se Strašidlo cantervillské dočká 26. října 2023. Do české distribuce jej uvádí společnost Bohemia Motion Pictures.

Další podrobnosti a informace najdete na www.bohemiamp.cz a na facebookovém profilu https://www.facebook.com/bohemiamotionpictures/.

Fotogalerie