Nejlepší vyjednavači světa budou řešit zvládání rizik

06.10.2023 \\ Psychologie

Ve čtvrtek a pátek tento týden se v Curychu uskuteční další výroční konference nejslavnějšího vyjednávacího klubu světa Negotiation Club. V centru pozornosti bude letos zvládání rizik v obchodním vyjednávání, tvorba strategií pro jeho aktivní řízení a taktiky ovlivňování. Na letošní švýcarskou konferenci míří poprvé česká delegace desítky profesionálních vyjednavačů v čele s prezidentem Asociace vyjednavačů Radimem Paříkem.

Mezi hlavní řečníky letošního ročníku patří Camille Vasquez, veřejně známá advokátka (např. v kauze pomluvy Johnnyho Deppa), která komentuje právní bitvy v americké televizi NBC, legendární vyjednavač FBI Chris Voss, autor bestselleru Nikdy nedělej kompromis, se kterým Radim Pařík píše nejnovější knihu, nebo Beth Fisher-Yoshida, profesionální lektorka a mediátorka předních světových organizací ze soukromé i veřejné sféry, prezidentka a ředitelka Fisher Yoshida International. Konferenci uvede její hlavní organizátor Matthias Schranner, ředitel a zakladatel The Schranner Negotiation Institute. Významným hostem bude George Kohlrieser, další ze světových ikon vyjednávání. 

Tradiční konference je letos předzvěstí navazujícího významného setkání špiček vyjednávání v České republice, konference „Klíč komunikace“. Ta se uskuteční v říjnu na Pražském hradě v režii Asociace vyjednavačů.

Prezident Asociace Radim Pařík se jako dosud jediný český člen prestižního Negotiation Club mezinárodní konference ve Švýcarsku pravidelně účastní, letos poprvé s dalšími českými vyjednavači a CEO Asociace vyjednavačů Adamem Dolejšem, pro které bude jedinečný zážitek z Curychu úvodní akcí zmíněné C-level konference.

Společně přivezou do Prahy nejnovější poznatky a témata, která hýbou světem vyjednávání. Navíc se osobně setkají s Chrisem Vossem, který Radima Paříka v červenci letošního roku přizval ke spoluautorství své nové knihy o využití taktické empatie k odhalení skrytých informací.

Radim Pařík k cestě do Curychu poznamenal: „Jsem rád, že čeští profesionální vyjednávači konečně dostali pozvání na nejprestižnější akci, která se v oboru koná. Tato „česká stopa“ na curyšské konferenci určitě nezapadne a stane se velkým impulsem pro samotné účastníky i pro další zájemce o umění vyjednávat. Letošní apel na proaktivní vyjednávání nebo na řízené zvládání rizik bude pro české manažery vzpruha a pomůže českým byznysmenům a leaderům v tuzemské i zahraniční expanzi.“