To nejlepší pro tělo i mysl najdete ve slovenských lázních

02.10.2023 \\ Zdraví

Poruchy pohybového aparátu se lavinovitě šíří napříč populací. Obtíže, které dříve trápily seniory, postihují dnes i lidi v produktivním věku. Mezi účinné léčebné metody, které nám i při těchto obtížích mohou kvalitu života zlepšit, jsou léčebné koupele a wellness procedury. Zcela se jim můžete oddat například na lázeňském ostrově v Piešťanech, kde se na léčbu pohybového aparátu specializují. Využívají především  termální prameny a léčivé bahno. Jedním z míst, které tyto procedury nabízí, je hotel Esplanade spadající pod síť lázeňských hotelů Ensana. Tento hotel nesoucí se v duchu elegance a luxusu přináší nejen úžasný zážitek, ale i mnoho dalších věcí prospěšných pro naše tělo, jako je kombinace relaxace a péče o zdraví.

Balneo Health Spa

V rámci Balneo Health Spa naleznete 140 terapeutických kabin určených na procedury, jako jsou bahenní zábaly, termální koupele, elektroterapie, inhalace a jiné. Dále je k dispozici saunový svět (finská, infračervená a parní sauna), spoustu bazénů (termální, hydroterapeutické, rehabilitační, relaxační s vodními atrakcemi a mnoho dalších) a fitness centrum. Procházky v okolí jsou pak jen třešničkou na dortu k bezchybnému pobytu.

Kouzlo termální vody

Termální voda, která je bohatá na minerály, má pozitivní vliv na tělo i mysl člověka. Zvýšením povrchové teploty těla se zlepšuje cirkulace krve, uvolňuje se napětí ve svalech a zvyšuje se výživa buněk. Minerální látky obsažené ve vodě pronikají i do hlubších vrstev pokožky díky rozšířeným pórům. Lázeňské koupele tak mohou regenerovat pacienta a přinést mu psychickou i fyzickou úlevu.

Terapie pomocí vody

Vodní terapie zahrnuje různé procedury, které využívají dynamiku vody, střídání teploty nebo její odpor při pohybu. Například podvodní masáže jsou skvělé proti křečím a bolestem zad. Perličkové koupele zase jemně prokrví a uvolní svaly. Vířivé masáže pak pomohou s otoky končetin a uleví kloubům. Světoznámé Kneippovy koupele, které střídají teplotu vody, mají pozitivní vliv na celý pohybový aparát a jsou ideálním cvičením ve vodě.

Bahenní zábaly a masáže 1000x jinak

Každý typ masáže má svůj specifický účinek, některé jsou relaxační, jiné zase třeba reflexní či lymfatické. Maséři nám pomáhají zlepšit prokrvení kůže a uvolnit svalový systém. Masáže nám mohou ulevit od bolesti zad a s nimi spojenými obtížemi. Reflexní masáž má vliv i na vnitřní orgány v těle, zatímco lymfatická drenáž pomáhá detoxikaci organismu. Během masáží se často využívá i zábalů a obkladů. Horký obklad se aplikuje přímo na postižené místo, čímž lze ulevit od bolesti, prokrvit tkáně a urychlit proces hojení. Teplo také pomůže uvolnit ztuhlé svaly, vyživí kůži a působí protizánětlivě, čímž podpoří imunitní procesy v těle.

Procedury pro každého na míru

Lázně nabízejí širokou škálu léčebných možností pro lidi trpící (nejen) poruchami pohybového aparátu. Každý pacient může konzultovat vhodný léčebný program s odborným lékařem, který doporučí ideální procedury, což zajistí optimální výsledky.

Pravidelné návštěvy lázeňských zařízení mohou být prospěšné pro všechny věkové kategorie a mohou pomoci zlepšit pohyblivost i celkovou kvalitu života. Hotel Esplanade je ideálním místem pro ponoření se do světa luxusu a péče o své tělo i duši. Navíc je takový pobyt skvělým prvním krokem k dosažení lepšího životního stylu.

Fotogalerie